: Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στο enikos τόνισε πως χρειάζεται αυστηρή τήρηση των ελέγχων και τήρηση αποστάσεων και χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και σε εξωτερικούς όπου σημειώνεται πιθανότητα συνωστισμού (αν και το απλούστερο θα ήταν να πούμε ότι απαιτείται χρήση μάσκας παντού, όπως προτείνουμε εμείς).

Το ίδιο σημαντικό είναι να υπάρχουν αποστάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο είπε πως  τα θα πρέπει να έχουν την ελευθερία να αποφασίζουν (σε επίπεδο Τμήματος) για την μετατροπή των διαλέξεων σε υβριδική διδασκαλία (δηλαδή μάθημα διά ζώσης σε μικρό αριθμό φοιτητών και εξ αποστάσεως στους υπόλοιπους με live streaming) .

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως θα πρέπει να ακυρωθούν οι στην υποχρεωτική εκπαίδευση με άμεση πρόσληψη αναπληρωτών δασκάλων/καθηγητών. Τμήματα με 25 παιδιά κάνουν τουλάχιστον 35% περισσότερες ενεργές επαφές από τμήματα με 17 παιδιά.

Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειωθεί η αυξητική τάση της διασποράς τώρα, είναι κρίσιμο για τη διαχείριση του υγειονομικού κινδύνου και της πίεσης στο ΕΣΥ προς το τέλος του μήνα και τον Δεκέμβριο υπογραμμίζει.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ