Αντίθετος στη συστέγαση των μαθητών του 2ου και του 1ου δημοτικού σχολείου, είναι ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου, μετά τη συνάντηση που έγινε την Τρίτη, 8 Αυγούστου, στο δημαρχιακό μέγαρο με το δήμαρχο Σάμου.

«Θέλαμε το ραντεβού με το δήμο, που είναι υπεύθυνος για το θέμα της μετεγκατάστασης. Συζητήθηκαν διάφορες προτάσεις με επικρατέστερη τη συστέγαση στο 1ο δημοτικό, μια πρόταση που μας βρήκε αρνητικούς», ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αρμονία» ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου, κ. Διονυσίου.

Αιτιολογώντας την αντίθεση του συλλόγου, ο κ. Διονυσίου σύμφωνα με το Σαμιακό Βήμα σημείωσε πως κτιριακά το σχολικό συγκρότημα δεν μπορεί να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο αριθμό παιδιών, που θα ανέρχεται στους 400 μαθητές, καθώς υπάρχουν μόνο 2 διαθέσιμες αίθουσες. «Ο δήμος μάς είπε πως θα φέρουν ακόμα 3 κοντέινερ, αλλά και πάλι χρειαζόμαστε 12 τάξεις. Επίσης, για εμάς πρωτεύει η ασφάλεια των παιδιών. Πως θα προαυλίζονται 400 παιδιά σε έναν περιορισμένο χώρο, λόγω των κοντείνερς», διερωτήθηκε και παράλληλα αναφέρθηκε στο θέμα υγιεινής των μαθητών, καθώς 5 τουαλέτες θα εξυπηρετούν 400 παιδιά.

«Φτάσαμε στο παρά 5 και ακόμα δεν υπάρχει λύση. Αναμένουμε τις τεχνικές υπηρεσίες για να δούμε αν αυτή η λύση είναι εφικτή. Εμείς δεν έχουμε κάποια πρόταση και δεν είναι δική μας αρμοδιότητα», τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου και τάχθηκε υπέρ μιας μόνιμης λύσης, καθώς, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε, σε 2 χρόνια σειρά θα πάρει το 1ο δημοτικό σχολείο και στη συνέχεια το 3ο. «Κάθε φορά θα ψάχνουμε για λύση, για το που θα πάνε τα παιδιά. Το σωστό είναι να βρεθεί μια μόνιμη λύση», είπε ο κ. Διονυσίου.

Να σημειωθεί πως στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Διονυσίου Γεώργιος, ο γραμματέας του συλλόγου κ. Δαρής Ιωάννης, ο διευθυντής του 1ου δημοτικού κ. Κονδύλης, ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων του 2ου δημοτικού κ. Δερμετζόγλου, η διευθύντρια του 2ου δημοτικού, κα Παναγιώτου, ο διευθυντής του 3ου δημοτικού κ. Μανδουραράκης και ο κ. Καραγιαννίδης, προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου.