Πρόταση βελτίωσης της προετοιμαζόμενης Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

του Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου

Στη για τη νέα Υπουργική Απόφαση με θέμα «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» και ειδικότερα στο υπέβαλα το παρακάτω :

Με το παρόν Άρθρο 2 και ειδικότερα την παρ. 4 η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες αργίας.

Με τη διάταξη αυτή ως έχει η ημέρα θα χάσει κάθε περιεχόμενο εορτασμού της από την εκπαιδευτική κοινότητα, εκπαιδευτικούς και μαθητές, ως ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών ως προστατών της παιδείας, δεν θα υπάρχει εκκλησιασμός των μαθητών ούτε εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία αλλά όλοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές, θα παραμένουν στα σπίτια τους απολαμβάνοντας μία αργία.

Για την ανατροπή της ανωτέρω πραγματικότητας που δημιουργεί η διάταξη ως έχει και προκειμένου η ημέρα των Τριών Ιεραρχών να τιμάται ουσιαστικά από τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, η συγκεκριμένη ημέρα (30η Ιανουαρίου – Τριών Ιεραρχών) πρέπει να αφαιρεθεί από τις αναφερόμενες στην παρ. 4 ημέρες αργίας και να προστεθεί στην παρ. 6 του παρόντος Άρθρου 2 ώστε να μετατραπεί σε ημέρα που θα πραγματοποιούνται εκκλησιασμός και εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις στον χώρο εκδηλώσεων των σχολείων.

Συνοψίζοντας, προτείνεται μεταφορά της ημέρας εορτασμού των Τριών Ιεραρχών από την παρ. 4 στην παρ. 6 του Άρθρου 2.