Πρώτα το μεταπτυχιακό και μετά το πτυχίο !

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/01/2015 - 16:59 | Author: Newsroom Ipaidia

Νέα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η ΟΙΕΛΕ σχετικά με την καταγγελία της ότι υψηλόβαθμo στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας φέρεται να είναι κάτοχος πλαστού μεταπτυχιακού.

«Το πλέον απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι ο φερόμενος ως μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών (οι καταγγελίες αναφέρουν ότι δεν είναι καν μεταπτυχιακό, αλλά απλό δίπλωμα) έχει κτηθεί (άκουσον άκουσον) ημερολογιακά πριν το …πρώτο πτυχίο! Άρα εδώ έχουμε, είτε ένα μικρό ακαδημαϊκό θαύμα, καθώς θα πρόκειται για πρώτη παγκόσμια περίπτωση ανθρώπου που αποκτά master πριν αποκτήσει πανεπιστημιακό …πτυχίο, είτε μια πρωτοφανή και θρασύτατη κομπίνα που είχε την κάλυψη ενός εκ των πλέον κομβικών θεσμών του Υπουργείου Παιδείας» τονίζεται από την ΟΙΕΛΕ σε δελτίο τύπου της.

Η ΟΙΕΛΕ συνεχίζει λέγοντας ότι «για να επιτευχθεί η μαϊμού αναγνώριση τίτλου, κατά τις καταγγελίες, στοιχεία του τίτλου αυτού έχουν παραποιηθεί στη σχετική απόφαση του ΣΑΕΠ. Αν πράγματι ισχύουν όλες οι καταγγελίες που έχουμε δώσει στη δημοσιότητα για το συγκεκριμένο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας, τότε οι πολιτικές, οι ηθικές και οι νομικές ευθύνες για τις πολιτικές ηγεσίες που το ανέχθηκαν ως δεξί τους χέρι είναι τεράστιες. Αποδεικνύεται, δε, με τον πλέον δραματικό τρόπο ότι στη χώρα μας το τέρας της διαφθοράς είναι ακόμη μεγαλύτερο από όσο νομίζουν πολλοί».

Η ΟΙΕΛΕ χαρακτηρίζει την υπόθεση δυσώδη και αναφέρει ότι «σύμφωνα με νέες καταγγελίες, η αναγνώριση του τίτλου έγινε από το ΣΑΕΠ, το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων του Υ.ΠΑΙ.Θ., με το οποίο το εν λόγω στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας είχε άμεση σχέση! Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό, καθώς το ΣΑΕΠ πλέον έχει το ρόλο του ΔΟΑΤΑΠ (που αντικατέστησε τον ΔΙΚΑΤΣΑ)».

Η Ομοσπονδία ενημέρωσε με έγγραφό της την Νομική Σύμβουλο του Κράτους στο ΥΠΑΙΘ, τον Υπουργό Παιδείας, τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ και τον Πρόεδρο του ΝΣΚ για τις καταγγελίες αυτές δίνοντας αναλυτικά στοιχεία.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • europalso   ideascentral