Τελειωμό δεν έχει η υπόθεση του σχεδίου «Αθηνά», καθώς την Τετάρτη (20/3) αποσύρθηκε τροπολογία η οποία πρέπει να ψηφιστεί για να εφαρμοστεί το Σχέδιο Αθηνά.

Η τροπολογία ορίζει ότι στο τέλος του άρθρου 7 του νόμου 4009/2011 (Α΄195) προστίθεται μία ακόμη παράγραφος, η 10, η οποία ορίζει τα εξής: Α.Με Προεδρικά Διατάγματα, που προβλέπονται στην παράγραφο 6 του παρόντος άρθρου, μπορούν να ιδρύονται, συγχωνεύονται, κατανέμονται, μετονομάζονται και καταργούνται Κατευθύνσεις σε τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ Β. Για τον ορισμό του αριθμού εισακτέων και τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων για την εισαγωγή σε Κατευθύνσεις των τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ εφαρμόζονται αντίστοιχα οι ισχύουσες διατάξεις για την εισαγωγή στα τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Η συγκεκριμένη τροπολογία περιλαμβανόταν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις», αλλά τελικά αποσύρθηκε.

Ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου με δηλώσεις του στη Βουλή εμφανίστηκε καθησυχαστικός, δηλώνοντας ότι είναι ζήτημα τεχνικής φύσης.

Συνεπώς, καθυστερεί κι άλλο η έγκριση του σχεδίου «Αθηνά» και πλέον προσδιορίζεται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας (πιθανότατα Τρίτη), ενώ πηγές του υπουργείου κάνουν λόγο για πιθανές μικροαλλαγές (στην περίπτωση του Αιγίου).

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το βράδυ, το υπουργείο δημοσίευσε τον τελικό ακαδημαϊκό χάρτη που θα περιλαμβάνεται στο φετινό μηχανογραφικό.