: Καμία αναφορά σε αναπληρωτές Covid στην πρόσκληση για δήλωση προτίμησης περιοχών

H ανάρτηση

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκαν οι αναπληρωτές Covid και οι τρίμηνες συμβάσεις εκφράσαμε την κάθετη διαφωνία μας με αυτές, καθώς ελαστικοποιούν περαιτέρω τις συνθήκες εργασίας μας και καταστρατηγούν τον πίνακα.

Δυστυχώς, ήμασταν από τους λίγους συλλόγους που πήραμε επίσημα ξεκάθαρη θέση, όταν κάποιοι άλλοι κωφεύανε στο εν λόγω πρόβλημα.

Να διευκρινίσουμε πως ποτέ δεν ψέξαμε τους συναδέλφους μας που εργάστηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά στηλιτεύσαμε τη συγκεκριμένη πρακτική του Υπουργείου για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.

Το ζήτημα αυτό το θέσαμε μετ’ επιτάσεως τόσο στις συναντήσεις μας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου όσο και με αλλεπάλληλες επιστολές, ζητώντας να μη συνεχιστούν την επόμενη σχολική χρονιά, παίρνοντας τη διαβεβαίωση πως θα το εξετάσουν. Παράλληλα, μεταβιβάσαμε τους προβληματισμούς μας στις τηλεδιασκέψεις με τους αρμόδιους τομεάρχες Παιδείας των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, αρκετοί από τους οποίους έκαναν ερωτήσεις στη Βουλή για το εν λόγω θέμα.

Στη σημερινή πρόσκληση ΔΕΝ υπάρχει καμία αναφορά σε τρίμηνες συμβάσεις και Covid. Θέλουμε να πιστεύουμε πως ένα ακόμα αίτημά μας ικανοποιήθηκε, κάτι που αξιολογούμε θετικά. Ευελπιστούμε να παραμείνει έτσι και να μην υπάρξει κάποια αλλαγή στην πορεία.
ΠΑΣΑΔ

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ