Προσλήψεις αναπληρωτών – Γ' φάση: Πότε αναμένεται

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/10/2020 - 09:56 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 05/10/2020 - 20:10

- Γ' φάση: Η Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως σήμερα ή αύριο αναμένονται οι (Γ' φάση). «Φέτος προσλάβαμε περισσότερους εκπαιδευτικούς από ποτέ» τόνισε.

: «Σήμερα ή αύριο» θα πραγματοποιηθεί η τρίτη φάση 

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» και σχολιάζοντας το θέμα των στα σχολεία, τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με παιδαγωγική διάθεση, ζητώντας από τους καθηγητές να εξηγήσουν στους μαθητές τα προβλήματα και να συζητήσουν μαζί τις πιθανές λύσεις.

Όπως όμως τόνισε η κυρία Ζαχαράκη, θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν η σιωπηρή πλειοψηφία των μαθητών που λόγω των καταλήψεων παραμένει στο σπίτι και χάνει μαθήματα. Επιπλέον δημιουργούνται και ανισότητες ανάμεσα στα σχολεία καθώς τα περισσότερα λειτουργούν κανονικά και το πρόβλημα αυτό είναι μεγαλύτερο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα δώσουν Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Η κυρία Ζαχαράκη, υπογράμμισε ότι οι καταλήψεις δεν είναι ούτε η λύση, ούτε βέβαια η απάντηση στα προβλήματα, καθώς το κλειστό είναι φορέας ανισότητας και είπε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο με τους μαθητές, αλλά με ανοιχτά τα σχολεία.

Επίσης η κυρία Ζαχαράκη δήλωσε ότι η κυβέρνηση έκανε πολλές προσπάθειες ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με τα λιγότερα προβλήματα από κάθε άλλη χρονιά και έφερε ως παράδειγμα την πρόσληψη 32.000 εκπαιδευτικών, νωρίτερα από κάθε άλλη σχολική χρονιά.

Διαβάστε ακόμη:

ΟΠΣΥΔ Προσλήψεις αναπληρωτών - Ενημέρωση για αιτήσεις αναπληρωτών  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: