:Η ολοκλήρωση του Σεπτεμβρίου βρίσκει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με πολλά και σοβαρά (πάνω από 8000 σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης) και με την ολοένα και αυξανόμενη εξάπλωση της Πανδημίας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!


Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ

Σχεδόν 120 τμήματα και σχολικές μονάδες έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας! Την ίδια στιγμή εκατοντάδες είναι σε κατάληψη με κύρια αιτήματα για τα μορφωτικά και υγειονομικά δικαιώματα των μαθητών/τριων μας!

Σχετικά με την κάλυψη των σοβαρών κενών, τις επόμενες ημέρες θα ζητηθεί από το Υπουργείο η επικαιροποίηση των λειτουργικών κενών σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης! Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη αναμένεται η Γ΄φάση και στη συνέχεια θα γίνουν οι προσλήψεις για τις “σωτήριες” τρίμηνες συμβάσεις!

Η τελευταία εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών -που πετσοκόβει την ένταξη εκπαιδευτικών στις άδειες ειδικού σκοπού- και η αναμονή της έκδοσης εγκυκλίου από το Υπουργείο Παιδείας στέλνει πιο πίσω τις προσλήψεις αυτές. Με την εξέλιξη αυτή οι εκπαιδευτικοί που ήταν στα όρια των επικείμενων προσλήψεων θα ξέρουν με ποια σχέση εργασίας θα απασχοληθούν για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς!

Διαβάστε ακόμη: