Προσλήψεις αναπληρωτών 2019: Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/05/2019 - 10:04 | Author: Newsroom Ipaidia

Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας | Μετά από επικοινωνία που είχε η ΠΕΑΔ με το Υπουργείο Παιδείας μεταφέρει προς ενημέρωση των συναδέλφων τα ακόλουθα:

1. Αναφορικά με το αν και πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις του επόμενου σχολ. έτους (υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα χρόνια το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου ενεργοποιούταν η πλατφόρμα στο ), μας γνωστοποιήθηκε ότι η διαδικασία αυτή από φέτος είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υλοποίηση του ν.4589/2019, δηλαδή με την κατάρτιση νέων πινάκων.

2. Ο προγραμματισμός του Υπουργείου παραμένει ως είχε, δηλαδή κατάρτιση και ανακοίνωση των από τους οποίους θα προσληφθούν οι αναπληρωτές του σχολ. έτους 2019-2020 και θα διοριστούν (Σεπτέμβριος 2020) μόνιμοι εκπαιδευτικοί στην γενική αγωγή. Για τον σκοπό αυτό μόλις ολοκληρωθεί η τρέχουσα προκήρυξη για την ειδική, το υπουργείο θα προχωρήσει στην έκδοση της προκήρυξης στην γενική.

3. Καλούνται συνεπώς οι συνάδελφοι να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου.

4. Σε ερώτησή μας αν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν τα ανωτέρω πήραμε την απάντηση ότι θα ολοκληρωθούν καθώς πρέπει να εφαρμοστεί το νέο σύστημα.

Ως ΠΕΑΔ έχουμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας για τα χρονοδιαγράμματα δεδομένου του όγκου των διαδικασιών που πρέπει να υλοποιηθούν.

Loading...
  • europalso

    ideascentral