Τη μνήμη του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Σταύρου Τσακυράκη αποφάσισε να τιμήσει το Ποτάμι, δίνοντας το όνομά του στις που θα δοθούν με τα χρήματα που έγιναν δωρεά στο ΕΚΠΑ.

Την προσεχή Κυριακή, το ανώτατο όργανο (ΜΕΣΥΑ) του Ποταμιού θα αποφασίσει την παύση της λειτουργίας του. Τον περασμένο Οκτώβριο, το κόμμα αποφάσισε να προσφέρει στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης που έλαβε, προκειμένου να ενισχυθούν, μέσω υποτροφιών, ερευνητές και υποψήφιοι διδάκτορες του πανεπιστημίου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε πρόταση στον Πρύτανη Αθανάσιο Δημόπουλο οι υποτροφίες να λάβουν το όνομα του Σταύρου Τσακυράκη εις μνήμη του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου και υποψηφίου ευρωβουλευτή του Ποταμιού στις εκλογές του 2014. Η πρόταση του κ. Θεοδωράκη έγινε αποδεκτή από την Σύγκλητο του .

Σημειώνεται ότι το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού αποφάσισε το Σάββατο να προτείνει την αναστολή της λειτουργίας του κινήματος αλλά και την παραχώρηση της κρατικής χρηματοδότησης ύψους 500 χιλιάδων ευρώ.