Πόλεμος για τις συγχωνεύσεις σχολείων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/05/2014 - 12:42 | Author: Newsroom Ipaidia

Περισσότεροι από 100.000 μαθητές άρχιζαν χθες τις Πανελλαδικές, αλλά σε ορισμένα σχολεία της χώρας, ιδίως δημοτικά, εξελισσόταν μια μάχη στη σκιά των εξετάσεων.

Στου Γκύζη, γονείς και μαθητές του 102ου Δημοτικού Σχολείου έκαναν για δύο ώρες συμβολική κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις σχολείων που αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας. Στο Κερατσίνι, οι σύλλογοι γονέων 5ου και 22ουΔημοτικών Σχολείων αποφάσισαν την κλιμάκωση των αντιδράσεών τους ενάντια στις προβλεπόμενες συγχωνεύσεις των σχολείων τους. Οι κινητοποιήσεις άρχισαν την ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με συμπαράσταση γονέων του σχολείου προς τα σχολεία 9ο και 19ο Δημοτικά Νίκαιας.

Αύριο, Παρασκευή, αποφασίστηκε κλείσιμο του σχολείου το πρωί και συγκέντρωση γονέων στην Πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) το απόγευμα, για πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Αμφιάλης. Ανάλογες διαμαρτυρίες εξελίσσονται και σε άλλα σχολεία. Συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, γονείς και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν για τον ίδιο λόγο έξω από το υπουργείο Παιδείας την Τρίτη, ζητώντας από τον Συμεών Κεδίκογλου να αποσύρει τις συγχωνεύσεις. Εκείνος τους απάντησε ότι βασίστηκαν σε προτάσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης και περιφερειακών διευθυντών και τους βεβαίωσε ότι δεν θα ξεπεραστεί ο αριθμός των 350 παιδιών ανά σχολείο.

Πηγή: Τα Νέα

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso