Ποιοί κοροϊδεύουν την μαθητική κοινότητα;

Ποιοί κοροϊδεύουν την μαθητική κοινότητα;

Με βάση τις προσλήψεις των αναπληρωτών που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 25/9/2015, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πανηγύριζε ότι ξεκίνησαν οι προσλήψεις των αναπληρωτών και μάλιστα ανήλθαν σε 2.579!!! Αλλά για τα περίπου 12.500 κενά που υπάρχουν ….θα καλυφθούν στο μέλλον.

Στη Χαλκιδική τα κενά των Δασκάλων ήταν 57 και των Νηπιαγωγών 22. Οι προσλήψεις αναπληρωτών ΕΣΠΑ έφτασαν στο αστρονομικό νούμερο των Δασκάλων 8!!! και Νηπιαγωγών 11!!!

Ποιοι κοροϊδεύουν την μαθητική κοινότητα με αυτές τις επιλογές;

Πότε θα καλυφθούν τα κενά όλων των ειδικοτήτων , Αγγλικών 5, Φυσικής αγωγής 4, Πληροφορικής 10, ειδικοτήτων για τα σχολεία ΕΑΠ και ειδικής αγωγής για τα ειδικά σχολεία, τα τμήματα ένταξης και τις παράλληλες στηρίξεις που στο σύνολό τους είναι 170;

Η τμηματική πρόσληψη των αναπληρωτών αναμφισβήτητα δημιουργεί τεράστιες αδικίες σε συνδυασμό με τη διαφορετικότητα των πιστώσεων (ΕΣΠΑ, Κρατικός Προϋπολογισμός, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

Φέτος οι πρώτοι του πίνακα τοποθετήθηκαν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, ενώ αυτοί που θα ακολουθήσουν θα είναι πιο κοντά στις πρώτες προτιμήσεις τους.

Στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ν. Χαλκιδικής θα προτείνω να δοθεί το δικαίωμα στους αναπληρωτές της Α’ φάσης να έχουν το δικαίωμα βελτίωσης θέσης όταν πραγματοποιηθεί η Β’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη του διδακτικού έτους η ομηρία των εκπαιδευτικών συνεχίζεται. Κανένας εκπαιδευτικός δε μετακινείται παρότι έχει πάρει απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ, η πλειοψηφία των ολοήμερων σχολείων δε λειτουργεί, λόγω έλλειψης προσωπικού και αρκετοί συνάδελφοι αναγκάζονται να κάνουν υπερωρίες για να καλύψουν τις χαμένες ώρες ή να κρατήσουν έως και πενήντα μαθητές βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια των παιδιών. Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί λύση στα προβλήματά.

Η λύση είναι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών και άμεση πρόσληψη αναπληρωτών, ενέργειες που θα έπρεπε να γίνουν το καλοκαίρι.

Για την κοροϊδία του Υπουργείου και τις επιπτώσεις στην εργασία των εκπαιδευτικών, Καλώ το προεδρείο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής να συγκαλέσει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για να συζητηθεί το θέμα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Χαλκιδικής.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώνω.

Χρήστος Βογιατζής Αιρετός όλων των συναδέλφων

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !