ΠΕΚ: Ακόμη ένα «τίποτα» από το Υπουργείο Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/03/2018 - 22:48 | Author: Newsroom Ipaidia

Άλλη μια ενέργεια χωρίς κανένα νόημα και καμιά αξία από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. και από το Υπουργείο Παιδείας έγινε στις 16 Μαρτίου 2018.  Ο Υπουργός, συναντήθηκε με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες κάτω από την πίεση της μεγάλης συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών, όχι για να δώσει απαντήσεις στα σοβαρά ζητήματα που θέτει ο κλάδος μας, αλλά για να δώσει το πακέτο των νέων αντιεκπαιδευτικών μέτρων που σχεδιάζει και να πει και άλλο ένα «θα» στα τόσα που λέει κάθε τόσο για εικονικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ)

Δεν υπήρξε τίποτα συγκεκριμένο για το ζήτημα αυτό, πέραν των γνωστών ανούσιων αλλά και προκλητικών δηλώσεων που γίνονται επί 2 ½ χρόνια, δηλώσεων που εμπαίζουν και προκαλούν τους αναπληρωτές και όλους τους εκπαιδευτικούς.
Το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να εκτονώσει το κίνημα που αναπτύσσεται για τους και για τις συνθήκες ζωής των εκπαιδευτικών στις πιο δύσκολες περιοχές της χώρας. Αλλά μπορεί να έχει καμιά αξιοπιστία ο λόγος του όταν τόσο αυτός όσο και οι προκάτοχοί του της ίδιας κυβέρνησης μιλούσαν συνέχεια για διορισμούς, ενώ ενέπαιζαν και εμπαίζουν συνειδητά και αδιάντροπα τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς;
Μόνο αν υπάρχει κυβερνητική απόφαση για άμεση νομοθετική ρύθμιση και με συγκεκριμένους οικονομικούς πόρους που είναι διαθέσιμοι, μπορεί να αποτελέσει βήμα διαλόγου με τον κλάδο μας. Ο,τιδήποτε άλλο είναι φτηνό τέχνασμα και δημαγωγία.
Η αδιοριστία τόσων χρόνων όσο και εκείνων των τεσσάρων μνημονίων και οι πολύ δύσκολες συνθήκες ζωής και εργασίας σημαντικού μέρους των εκπαιδευτικών έχουν προκαλέσει μείζον εκπαιδευτικό ζήτημα! Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η εικόνα πλήρους απαξίωσης του επαγγέλματός μας.
Τώρα που δυναμώνει το κίνημά μας οφείλουμε να εντείνουμε την οργανωτική λειτουργία μας και την αγωνιστική δράση μας, να ενεργοποιήσουμε αμέσως τις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου μας και να διευρύνουμε το πλαίσιο των αιτημάτων με θέσεις και προτάσεις για όλα τα ζητήματα του σχολείου και των εκπαιδευτικών.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso