ΠΕΑΔ: Να μπει τέλος στη σύγχυση σχετικά με τους πίνακες για τους διορισμούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/04/2019 - 16:38 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η ΠΕΑΔ ζητά να διευκρινιστεί από το υπουργείο αν θα γίνει εφαρμογή του

Η Π.Ε.Α.Δ., τις τελευταίες μέρες έχει γίνει δέκτης πληροφοριών που αναφέρονται στο ενδεχόμενο οι προσλήψεις των αναπληρωτών του σχολ. έτους 2019-2020 να γίνουν από τους υπάρχοντες πίνακες και όχι από τους πίνακες που θα πρέπει να προκύψουν με βάση το νόμο 4589/2019 που ψηφίστηκε λίγους μήνες πριν!!!

Η Π.Ε.Α.Δ. με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και τεκμηριωμένες θέσεις προσήλθε στον διάλογο αρχικά και στήριξε στη συνέχεια το νέο σύστημα διορισμών –παρά τις καίριες αντιρρήσεις μας σε μια σειρά παραμέτρων- λαμβάνοντας υπόψη το ισοζύγιο (τον διαβόητο «νόμο Διαμαντοπούλου» που στην ουσία παγίωσε μια μακρά περίοδο αδιοριστίας από τη μια, και έναν νόμο που νομοθετεί μόνιμους διορισμούς από την άλλη). Ακριβώς αυτό είναι το βασικό διακύβευμα: να γίνει σύντομα (μετά τους διορισμούς στην ειδική αγωγή) η δεύτερη φάση, η προκήρυξη-πρόσκληση για τους διορισμούς στη γενική αγωγή!

Επιπλέον, το νέο σύστημα αποκαθιστά το αίσθημα δικαίου στους πίνακες των αναπληρωτών καταργώντας στρεβλώσεις απαράδεκτες που οριοθετούσαν συμφέροντα ομάδων σε βάρος της πλειοψηφίας των συναδέλφων αναπληρωτών.

Επειδή θεωρούμε πως οι όποιες διαρροές δεν ωφελούν, αλλά μάλλον ενισχύουν το αίσθημα σύγχυσης, καλούμε την πολιτική ηγεσία να ξεκαθαρίσει ότι και οι προσλήψεις των αναπληρωτών του επόμενου σχολικού έτους θα γίνουν με βάση νέους πίνακες που θα καταρτιστούν βάσει του νέου νόμου!

Θεωρούμε απαράδεκτο κάθε άλλο ενδεχόμενο!

Loading...


  • europalso

    ideascentral