Η Π.Ε.Α.Δ., μετά την κατάθεση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου νομοσχεδίου με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα τον απαράδεκτο αποκλεισμό που επιχειρεί να επιβάλλει στους μαθητές και τις μαθήτριες των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας λόγω του ηλικιακού πλαφόν, αποψιλώνοντας επί της ουσίας τη Δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση!

ΠΕΑΔ

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να απαντήσει: Ναι ή Όχι στη Διά Βίου Μάθηση;
Το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι σαφές:

Άρθρο 16, παρ. 4: Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια.
Και ο απόλυτος παραλογισμός: από την μια πλευρά ζητάνε από τον κόσμο να προετοιμάζεται για 2 ή και 3 αλλαγές στην επαγγελματική του ζωή, κι από την άλλη του αφαιρούν το δικαίωμα της δωρεάν εκπαίδευσης ως ενήλικας. Δηλαδή, θα επιβιώνει μόνο όποιος έχει να πληρώνει στα ιδιωτικά Ι.Ε.Κ; Με δεδομένη την οικονομική ύφεση που θα ακολουθήσει την πανδημία, ποιο μέσο ελληνικό νοικοκυριό θα μπορέσει να προσφύγει σε ιδιωτικές υπηρεσίες επαγγελματικής εκπαίδευσης;

Να αποσυρθούν άμεσα τα άρθρα 51 και 52, ως αντισυνταγματικά!
Η Π.Ε.Α.Δ. και όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν θα μείνουμε άπραγοι μπροστά στην επιχειρούμενη οπισθοδρομική «μεταρρύθμιση»!