Παρέμβαση για τα νέα καθηκοντολόγια στην εκπαίδευση

Παρέμβαση για τα νέα καθηκοντολόγια στην εκπαίδευση

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή τη δήλωση τού Διευθυντή της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. κ. Παναγιώτη Κασσιανού προς τα μέλη του Δ.Σ.

του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής(Π.Ε.Σ.Ε.Α), ότι ετοιμάζονται από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. τα νέα Καθηκοντολόγια της Εκπαίδευσης, τα οποία είναι απαραίτητα για να εφαρμοστεί ο Ν.4547/2018 για τις Νέες Δομές, έχει να επισημάνει τα εξής:
Επειδή στα νέα Καθηκοντολόγια πρόκειται να στηριχθεί όλη η οργάνωση και λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και η έκδοσή τους αποτελεί κατά τη γνώμη μας ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να διευθετηθεί με διαδικασίες «fast track»,
προτείνουμε:
1. Τα υπό διαμόρφωση νέα Καθηκοντολόγια να τεθούν από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. σε δημόσια διαβούλευση, ώστε να δοθεί στους ενδιαφερόμενους φορείς ο απαραίτητος χρόνος, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για ένα τόσο σημαντικό θέμα της εκπαίδευσης.
2. Τη διεξαγωγή έκτακτης, ειδικής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα: «Τα νέα Καθηκοντολόγια στην Εκπαίδευση», με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !