Παραιτήθηκε απο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας ο καθηγητής Ν. Θεοτοκάς. Ο ίδιος είχε στο παρελθόν και επί υπουργίας του Ν. Φίλη, απειλήσει με παραίτηση, εκφράζοντας την διαφωνία του επειδή δεν συνεδρίαζε το Συμβούλιο.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο τα μέλη της ηγεσίας του Συμβουλίου, που άλλαξε από τους υπουργούς Παιδείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν εκφράσει με σκληρό τρόπο τις διαφωνίες τους με τις τακτικές που ακολουθούνται από τον τότε υπουργό Παιδείας κ. Φίλη.
Στην επιστολή αυτή αναφερόταν ότι «παρά τις επίμονες και συνεχείς εκκλήσεις μας να ορίσετε εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας, στο ΕΣΥΠ., παρά τις εισηγήσεις μας για την ανάγκη άμεσης σύγκλησης των Ολομελειών και τη σύσταση επιτροπών εργασίας που θα επεξεργαστούν με συστηματικό τρόπο τα πορίσματα του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, παρά τη σιωπή που ακολούθησε την επιστολή απολογισμού που σας έστειλε ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ, παρά την από μέρους σας απόρριψη του σχεδίου πρόσκλησης της Ολομέλειας του Ε. ΣΥ. Π. και την εισήγηση για την ανάγκη κοινής συνεδρίασης ΣΑΠΕ και ΣΑΤΕ για το θέμα των Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών, επιμένετε στην απόφασή σας να είμαστε και να παραμείνουμε πρόεδροι διακοσμητικοί. Το γεγονός μας προσβάλλει και μας εκθέτει».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ