Πανευρωπαϊκή βράβευση του 4ου ΓΕΛ Ρεθύμνου για το Etwinning, «What s the news». Πρόκειται για μια συνεργατικής μορφής ψηφιακή εφημερίδα την οποία δημιούργησαν οι Έλληνες μαθητές αρθρογραφώντας από κοινού μέσω τηλεδιασκέψεων με τους Ευρωπαίους συμμαθητές τους

Το 4ο ΓΕΛ (Αρσάνιο Λύκειο) Ρεθύμνου ,οι μαθήτριες και οι μαθητές του Β2 με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους των Αγγλικών κας Αναστασίας Ρηγάκη βραβεύτηκαν με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας ,την ανώτατη  πανευρωπαϊκή διάκριση για συμπράξεις e twinning  για το έργο τους με τίτλο What’s the news που εκπόνησαν τη σχολική χρονιά 2019-20 σε συνεργασία με σχολεία της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Τουρκίας, της Κροατίας και της Ιταλίας

Πρόκειται για μια συνεργατικής μορφής ψηφιακή εφημερίδα την οποία δημιούργησαν οι Έλληνες μαθητές αρθρογραφώντας από κοινού μέσω τηλεδιασκέψεων με τους Ευρωπαίους συμμαθητές τους.
Η θεματολογία των άρθρων αφορούσε πολιτιστικά και ιστορικά θέματα, τοπικές ειδήσεις, περιβαλλοντικά ζητήματα και εφηβικά ημερολόγια. Ο ζήλος και το ενδιαφέρον που έδειξαν συνεχίστηκαν αμείωτα ακόμη και την εποχή που το σχολείο παρέμεινε κλειστό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Βασικός στόχος ήταν η προώθηση μιας ενεργής, κριτικής και δημιουργικής στάσης ως πολίτες μιας κοινωνίας με προκλήσεις που διαρκώς μεταβάλλεται όπως επίσης και ο σεβασμός στην εθνική πολιτιστική κληρονομιά και ταυτότητα κάθε χώρας.

Το σχολείο βραβεύτηκε για την εργασία αυτή τόσο σε εθνικό επίπεδο με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας από την Ελληνική επιτροπή όσο και με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας και αναγνωρίστηκε έτσι στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με τη βράβευση αυτή, το Αρσάνιο Λύκειο, ένα από τα πιο καινούργια και σύγχρονα σχολεία του νομού Ρεθύμνου καθίσταται πλέον ένα επώνυμο Ευρωπαϊκό μορφωτικό ίδρυμα. Ταυτόχρονα, συμμετέχοντας σε δύο πανευρωπαϊκά  προγράμματα Erasmus+  την τρέχουσα σχολική χρονιά, διαμορφώνει δυναμικά το σύγχρονο Ευρωπαϊκό του χαρακτήρα και διεκδικεί με αξιώσεις τη δική του θέση στο Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό γίγνεσθαι.