Πανελλήνιες: Σε ποιες σχολές θα μπαίνουν οι υποψήφιοι χωρίς εξετάσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/06/2018 - 12:15 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Όπως όλα δείχνουν η εισαγωγή στα και και τα επόμενα χρόνια θα γίνεται μέσω εξετάσεων!  Σύμφωνα με την Καθημερινή το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή των νέων φοιτητών στα Πανεπιστήμια ουσιαστικά οδηγεί στο σύστημα που καθιερώθηκε το 1983 και εφαρμόστηκε έως το 1999, αυτό των δεσμών.

: Τι αλλάζει στο σύστημα εισαγωγής

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν αναμένεται να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας, στις έξι ώρες την εβδομάδα, στα τέσσερα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται οι μαθητές στις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Παράλληλα και βάσει του νέου προβλέπεται ότι ο βαθμός του απολυτηρίου θα καθορίζεται κυρίως από τα τέσσερα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται οι μαθητές πανελλαδικά και λιγότερο από τα υπόλοιπα ενδοσχολικά .

Πρακτικά η απευθείας εισαγωγή στο πανεπιστήμιο με μόνο κριτήριο τον βαθμό του απολυτηρίου θα γίνεται σε λίγες σχολές. Ουσιαστικά αυτό το σύστημα θα ισχύει για σχολές με χαμηλή ζήτηση, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να σηκώσουν το βάρος των εισακτέων που θα επιλέξουν να μην δώσουν και να μπουν σε συγκεκριμένες σχολές.

Πανελλήνιες 2018: Αυτή είναι η νέα τάση στην επιλογή σχολής

Πανελλήνιες: Σκέψεις για επιστροφή στις δέσμες – Οι βασικές αλλαγές

Πανελλήνιες 2018: Oι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2018 – Tα περσινά θέματα

Loading...


  • europalso   ideascentral