Τι λέει η πρώτη των πρώτων  ζαλίζει με την ίδια να μην κρύβει μην κρύβει την υπερηφάνεια της.

Ο λόγος για τη Ζωή Λουκά η οποία συγκέντρωσε 19.826 μόρια στις Πανελλήνιες και δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πρώτη των πρώτων. Οι βαθμοί της αγγίζουν το άριστα. «19,7 Έκθεση, 20 Βιολογία, 19,6 Χημεία, 20 Φυσική. (…) Ήταν κάτι απρόσμενο, είμαι περήφανη και δικαιωμένη» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τόνισε ακόμη ότι το συστηματικό διάβασμα ήταν αυτό που τη βοήθησε για να πραγματοποιήσει το όνειρό της. «Ένιωσα τεράστια ανακούφιση, μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια για τον εαυτό μου και γι’ αυτό που κατάφερα. Θέλω να μπω στην ιατρική με ανοιχτό μυαλό ώστε να βρω αυτό που μου ταιριάζει. Θέλω να συμβάλλω ώστε να κάνω τη ζωή κάποιου καλύτερη και να βοηθάω».

Ο Γιάννης Γουζέας συγκέντρωσε 18.550 και ο Σωτήρης Αγγελόπουλος 28.300 μόρια. Όνειρό τους να μπουν στη Νομική Αθηνών, γεγονός που μοιράστηκαν στην κάμερα της ΕΡΤ. Τα ερεθίσματα που τους «τράβηξαν» στη Νομική, η έμφυτη κλίση τους αλλά και το ατελείωτο διάβασμα.

Όνειρο της Μελίνας Χατζηδάκη ήταν η Αγγλική Φιλολογία και το πέτυχε. «Νομίζω ότι έγραψα σε κάθε μάθημα αυτό που μου άξιζε, αυτό για το οποίο προετοιμαζόμουν όλη τη χρονιά».