Πανελλήνιες 2022: Από το υπουργείο παιδείας, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των φετινών εξετάσεων, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται ανακοίνωση για τις ενδοσχολικές. Τι θα γίνει με τις βάσεις.

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι ξεκινούν 2 Ιουνίου και λήγουν στις 30/6 με τα ειδικά μαθήματα.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και
εσπερινών ΕΠΑΛ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δείτε αναλυτικά όλες τις κρίσιμες ημερομηνίες

– Λήξη μαθημάτων νηπιαγωγείων – δημοτικών : 15 Ιουνίου 2022
– Λήξη μαθημάτων γυμνασίων: 30 Μαΐου 2022
– Λήξη μαθημάτων όλων των τάξεων των γενικών και των επαγγελματικών ημερήσιων και εσπερινών λυκείων: 20 Μαΐου 2022
– Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων: 3 Ιουνίου 2022
– Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων: 2 Ιουνίου 2022.

– 

Τι θα γίνει με τις ενδοσχολικές

Ο νόμος λέει ότι από την 1 Ιουνίου μπορούν να αρχίσουν οι ενδοσχολικές του Γυμνάσου και θα καταρτισθεί το πρόγραμμα ανά σχολείο. Επίσης και στο Λύκειο μπορούν να γίνουν πριν ή μετά τις Πανελλαδικές ή και κατά τη διάρκεια τους (για την Α και Β Λυκείου).

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται διευκρινίσεις από το υπουργείο για το πρόγραμμα ενδοσχολικών εξετάσεων που θα ανακοινώσει το κάθε σχολείο γυμνάσιο και λύκειο ξεχωριστά.

Νωρίτερα οι βάσεις

Ο λόγος για τον οποίο καθυστερούσε η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια κάθε χρόνο ήταν ακριβώς η διεξαγωγή των Πρακτικών Δοκιμασίων στις Σχολές ενστόλων (Στρατιωτικές, Αστυνομικές κΛΠ),που γίνονταν μέσα στο καλοκαίρι.

Φέτος όμως αυτές ξεκίνησαν την Άνοιξη και ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να απομένουν ως εξεταστική διαδικασία μόνο τα σχετικά αγωνίσματα που και αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν νωρίτερα.

Έτσι λοιπόν και οι βάσεις αναμένονται φέτος να ανακοινωθούν νωρίτερα.