: Αγωνία για τον αριθμό των που θα μπουν στα ΑΕΙ  φέτος. Πότε αναμένεται να ανακοινωθεί

Το αργότερο έως τη Δευτέρα το θα δώσει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων οι οποίοι περιμένουν να μάθουν τις θέσεις, που θα δοθούν για τα τμήματα, τα οποία τους ενδιαφέρουν.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ  φέτος δεν θα υπάρχει σημαντική μείωση στον συνολικό αριθμό των θα υπάρχουν όμως διαφοροποιήσεις ανά τμήμα και περικοπές στις θέσεις των κεντρικών ΑΕΙ, γεγονός που θα φέρει και τρομερό ανταγωνισμό για την κατάκτηση των υψηλόβαθμων σχολών.

Η ίδια η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως έχει προαναγγείλει μείωση εισακτέων στα κεντρικά Πανεπιστήμια και αύξηση στα περιφερειακά, πολιτική η οποία έχει επιλεγεί πολλές φορές και κατά το παρελθόν. Για παράδειγμα, πέρσι μειώθηκαν οι θέσεις στο ΕΚΠΑ στο Αριστοτέλειο, στο Γεωπονικό, στο Οικονομικό, στο Δυτικής Αττικής, στο Θεσσαλίας και στα πανεπιστήμια Πάτρας και Μακεδονίας.

Αντίθετα αυξήθηκαν οι θέσεις στα πανεπιστήμια Δημοκρίτειο, Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας. Το 2021 αριθμός των ανήλθε σε 77.415, αριθμός, που δεν φαίνεται ν΄ αλλάξει ιδιαίτερα φέτος αλλά οι υποψήφιοι θα δουν διαφοροποιήσεις στα τμήματα τα οποία θα μπουν στο μηχανογραφικό δελτίο για το 2022.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι μαθητές της Γ΄ λυκείου, θα πάνε στις πανελλαδικές του 2022 έχοντας ν΄ αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο ανταγωνισμό, την , καθώς και την αυξημένη ύλη των εξετάσεων, καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έκρινε ότι δεν πρέπει να μειωθεί.

Κατά τα λοιπά φέτος θα γίνει μια προσπάθεια ώστε τα ν΄ ανακοινωθούν νωρίτερα δηλαδή στις αρχές Αυγούστου και όχι στο τέλος όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας έχουν πάρει σχετικές οδηγίες ώστε όλες οι ενέργειες να γίνουν με ταχύτερους ρυθμούς αλλά ακόμη δεν υπάρχουν επίσης ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα αυτό.