: Συγκλονίζει  ο νεαρός  που έχασε τους γονείς του με διαφορά 25 ημερών  από κορονοϊό – Στέλνει μήνυμα δύναμης στον κόσμο

Ο Δημήτρης Καρακώστας, εξήγησε ότι ο τρόπος με τον οποίο τον μεγάλωσαν του έδωσε τελικά τη δύναμη να συνεχίσει την προσπάθεια και τελικά να «σαρώσει» στις συγκεντρώνοντας σχεδόν 18.700 .

Το νεαρό αυτό αγόρι από τη Ναύπακτο, αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη ότι, όσο σκοτάδι κι αν έχεις στη ζωή σου, αν έχεις δύναμη μπορείς να ξεπεράσεις τα εμπόδια να γίνεις παράδειγμα για όλους. Δύο μήνες πριν δώσει εξετάσεις έχασε και τους δύο τους γονείς. «Οι γονείς μου με βοήθησαν να συνεχίσω αφού έφυγαν γιατί μου έδωσαν έναν ακόμη στόχο, να κάνω αυτό που ήθελαν κι αυτοί, να πραγματοποιήσω το όνειρό μου» είπε στον ΣΚΑΙ ο νεαρός Δημήτρης, ερωτηθείς πώς κατάφερε να αντιμετωπίσει τη θλίψη και την απώλεια και να συνεχίσει τη μελέτη.

Όπως εξήγησε ο νεαρός, όταν συμβαίνουν μερικά πράγματα στη ζωή που είναι θλιβερά αλλά δεν μπορείς να κάνεις γι’ αυτά, το μόνο που απομένει είναι να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς από εδώ και πέρα. «Χωρίς τις βάσεις που μου έδωσαν δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό» λέει ο Δημήτρης Καρακώστας για τους γονείς του, που έφυγαν από τη ζωή με διαφορά 25 ημερών ο ένας από τον άλλον.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες, η Ναύπακτος συγκλονίστηκε από τον αδόκητο χαμό του πρώην αντιδήμαρχου Κώστα Καρακώστα 56 ετών και της Νικολίτσας Μούρτου 51, οι οποίοι έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίο. Ο Κώστας Καρακώστας, σύμφωνα με το Npress, ήταν μια σπάνια περίπτωση πολιτικού που πάλευε για τις ιδέες του και η Νικολίτσα Μούρτου μια αγαπημένη καθηγήτρια για όλους τους μαθητές που είχε. Ο θάνατός τους άφησε ένα τεράστιο κενό στην πόλη, ενώ πίσω τους, άφησαν και τα τέσσερα αγόρια τους, με τον έναν, τον Δημήτρη, στην 3η Λυκείου να δίνει Πανελλαδικές, ενώ τα άλλα 3 είναι στα πανεπιστήμια.

Ο Δημήτρης Καρακώστας εξήγησε ότι μετά τον χαμό των γονιών του εγκατέλειψε για ένα διάστημα τελείως το διάβασμα, όμως μετά είδε ότι δεν είχε άλλη επιλογή. Πριν φύγουν από τη ζωή οι γονείς του τον βοηθούσαν στη μελέτη, όμως αφού τους έχασε αποφάσισε να εντείνει τις προσπάθειές του μόνος του, γιατί αν δεν διάβαζε και δεν πετύχαινε τον στόχο του η κατάσταση θα εξελισσόταν ακόμα χειρότερα. Στη δύσκολή αυτή περίοδο είχε και τη στήριξη των αδελφών του , που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο. «Στηρίξαμε ο ένας τον άλλον» είπε χαρακτηριστικά.

Οι συμμαθητές του, που είχαν και αυτοί βιώσει μια απώλεια, έχοντας χάσει τη δασκάλα τους, προσπάθησαν επίσης να τον βοηθήσουν, να τον στηρίξουν.

Όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης, το όνειρό του τώρα είναι να σπουδάσει στην Ιατρική Πάτρας, για να είναι κοντά στην πόλη του αλλά και στα αδέλφια του που επίσης σπουδάζουν στην Πάτρα. Η ιατρική ειναι μια σχολή που ήθελε από παλιά, ωστόσο ο χαμός των δικών του ενίσχυσε την αποφασιστικότητά του να τη διαλέξει, αφού ως αντικείμενο σπουδών σχετίζεται με τον κορωνοϊό, την πανδημία, και τον τρόπο που έφυγαν.

Όπως σημείωσε ο νεαρός, πρόκειται για μια τεράστια προσωπική τραγωδία, ωστόσο προσπαθεί να σκέφτεται πράγματα που θα τον κάνουν να συνεχίσει, να κάνει ό,τι θα έκανε αν ήταν εδώ οι γονείς του.

Καταλήγοντας, ο νεαρός έστειλε το εξής μήνυμα στον κόσμο: Όποια δυσκολία και απώλεια κι αν ζήσαμε το τελευταίο διάστημα πρέπει να προσπαθήσουμε την ξεπεράσουμε και να συνεχίσουμε τη ζωή μας παρά τον πόνο και τη λύπη.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ