Πανελλήνιες 2021 – Εκπαιδευτικοί: Συνεχίζει το Υπ. Παιδείας με τακτικές «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/11/2020 - 21:05 | Author: Newsroom Ipaidia

: Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας  σχετικά με τις δηλώσεις των μαθητών της Γ΄ Λυκείου καταγγέλει οτι: Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας συνεχίζουν να εφαρμόζουν το επιτελικό κράτος με αποφάσεις «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Δείτε όλη την επιστολή διαμαρτυρίας στο ipaidia.gr

Μέσα σε καραντίνα, με τα σχολεία κλειστά το Υπουργείο  Παιδείας, εξέδωσε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία καλεί αιφνιδιαστικά τους μαθητές της Γ΄Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ να κάνουν δήλωση για συμμετοχή στις μέσα σε 5 μέρες από τις 25/11 έως τις 30/11, με τις δύο μέρες να είναι το προσεχές Σαββατοκύριακο (28-29 Νοέμβρη), ενώ στις 26/11 έχει προκηρυχτεί πανεργατική Απεργία, στις οποίες συμμετέχουμε οι εκπαιδευτικοί.

Πανελλήνιες 2021 -  Πρόεδρος ΙΕΠ: Έρχεται μείωση της ύλης

Πανελλήνιες 2021: Τι αναμένεται να αλλάξει λόγω lockdown

Επίσης, με κλειστά τα σχολεία λόγω πανδημίας και χιλιάδες εκπαιδευτικούς μακριά από αυτά, υπάρχει ο κίνδυνος της ελλιπούς ενημέρωσης των μαθητών και προετοιμασίας τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν μαθητές να χάσουν την σχετική προθεσμία.

- Πότε γινόντουσαν οι αιτήσεις μέχρι τώρα

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι μια απλή γραφειοκρατική διαδικασία. Η διαδικασία αυτή μέχρι τώρα γινόταν στα μέσα Μαρτίου.
Η απόφαση της Υπουργού να μεταθέσει νωρίτερα και με ολιγοήμερη διορία τις δηλώσεις για τις δείχνει:
1. Ότι αδιαφορεί για τις οικογένειες των μαθητών και τους εργαζόμενους γονείς, οι οποίοι αιφνιδιαστικά θα πρέπει να προστρέξουν προς την συμπλήρωση της αίτησης μέχρι τις 30/11 και μέσα σε καραντίνα με όλους τους περιορισμούς.
2. Ότι ουδεμία σχέση έχει με το παιδαγωγικό κομμάτι της εκπαίδευσης και ουδόλως την ενδιαφέρουν οι μαθητές.
3. Η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων τον Μάρτιο είχε να κάνει με την τελική επιλογή των μαθητών να δώσουν ή όχι για τα ΑΕΙ , καθώς στη διάρκεια αυτών των μηνών είχε διαμορφωθεί για τους μαθητές το τοπίο, ύστερα από την ενασχόλησή τους με τα μαθήματα, τα διαγνωστικά διαγωνίσματα και εν τέλει διαμόρφωναν την οριστική τους απόφαση για τη συμμετοχή ή όχι στις .
4. Όσο και να μη θέλει να το δεχτεί το , όσο και να κάνει πως δεν το ακούει, υπάρχουν μαθητές που στερούνται (ναι, στερούνται) ακόμα και τη δυνατότητα να στείλουν email, ενώ είναι λογικό τα παιδιά και οι γονείς να θέλουν να συμβουλευτούν τους καθηγητές τους για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης.
Είναι απαράδεκτο το επιχείρημα που επικαλείται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι προχώρησε στην αλλαγή της ημερομηνίας (Νοέμβριο αντί για Μάρτιο) για να δημιουργηθούν τάχα τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για την προετοιμασία των μαθητών στα Ειδικά Μαθήματα. Αλήθεια πότε περιμένει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να συγκροτήσει και να λειτουργήσει τέτοια τμήματα όταν σε λίγες ημέρες φτάνουμε στα Χριστούγεννα;

Πανελλήνιες 2021: Διευκρινίσεις για τις αιτήσεις - Τι πρέπει να ξέρετε

- Πότε θα προλάβουν να προετοιμαστούν ουσιαστικά οι μαθητές;

Αντί το Υπουργείο να εξασφαλίσει να υπάρχουν καθηγητές τα , οι οποίοι να διδάσκουν τα προς εξέταση μαθήματα, αντί να εξασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στα προς εξέταση μαθήματα ( μουσική, σχέδιο, ελεύθερο και γραμμικό, ξένες γλώσσες, προετοιμασία για ΤΕΦΑΑ), καθηγητές ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ στέλνει εγκυκλίους προς εφαρμογή, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του ούτε στο ελάχιστο το πώς αυτές επιδρούν πάνω στα παιδιά και τις οικογένειές τους.
Μέχρι και σήμερα στην Κέρκυρα υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν διδαχτεί ούτε μια ώρα κοινωνιολογίας, πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα.
Αυτή είναι η εκπαίδευση των αρίστων της κυβέρνησης. Λεφτά για τα ΜΜΕ, λεφτά για την Aegean, εκατομμύρια για μάσκες –αλεξίπτωτα, οξύμωρες επιτάξεις – ενοικιάσεις για τους ιδιώτες της υγείας και συνολική απαξίωση στο Δημόσιο Σχολείο και την Δημόσια Υγεία.
Ζητάμε την απόσυρση της εγκυκλίου από το Υπουργείου ως απαράδεκτη στο χρονικό της πλαίσιο και όριο.
• Να καλυφθούν άμεσα τα κενά στα σχολεία.
• να επανέλθουν όλα τα ειδικά μαθήματα που καταργήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας στις αρχές του καλοκαιριού.

Πανελλήνιες 2021 -  Εκπαιδευτικοί: Nα δοθεί παράταση για τις αιτήσεις

Υποψήφια στις Πανελλήνιες 2021: Σε καταστάσεις απελπισίας ο μαθητής χρειάζεται υποστήριξη απ΄το σύστημα

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Πώς θα γίνει το άνοιγμα σχολείων - Σενάριο για εναλλάξ παρουσία μαθητών  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: