Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιείται από 03/02/2013, η Πανελλαδική κινητοποίηση του Συνδέσμου μας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, των πολιτικών και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τις ολέθριες συνέπειες στους παιδαγωγούς, στα παιδιά και στη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, μετά την καθιέρωση του οχταώρου εργασίας στο παιδαγωγικό προσωπικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας, αποστέλλει τους πιο εγκάρδιους και αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους μάχιμους παιδαγωγούς, σε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ, που σε κάθε γωνιά της Ελλάδας συντονισμένα, με αυταπάρνηση, ζήλο και προσήλωση στη συλλογική μας προσπάθεια, δώσατε και δίνετε την μάχη για την ανάδειξη, ενίσχυση και επίλυση του δίκαιου αιτήματός μας για την επαναφορά του εξαώρου εργασίας.

Μόλις μέσα σε δέκα εργάσιμες μέρες τα γραφεία του Συνδέσμου μας κατακλύστηκαν από επιστολές στήριξης.

Έως σήμερα έχουν δηλώσει ενυπόγραφα την συμπαράστασή τους στην διεκδίκησή μας, 89 Δημοτικές Αρχές, 58 Βουλευτές και 141 Καθηγητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους έχουν στηρίξει έως σήμερα το αίτημά μας και αποδεικνύουν με τον τρόπο αυτό την ευαισθησία και την σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζουν το θεσμό της Προσχολικής Αγωγής. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε θερμά όλες τις Δημοτικές Αρχές που με την υποστήριξή τους αποστέλλουν ηχηρό και ελπιδοφόρο μήνυμα σε όλους εκείνους που εμμένουν πεισματικά να στοχοποιούν τους παιδαγωγούς της χώρας μας.

Την Δευτέρα 18/02/2013 πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τους αρμοδίους στο Υπουργείο Εσωτερικών και καταθέσαμε το αίτημά μας επισυνάπτοντας τις επιστολές στήριξης που λάβαμε έως σήμερα.

Αναμένεται συνάντησή μας, με τον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Ευριπίδη Στυλιανίδη και παρέμβαση του Συνδέσμου μας στην ΚΕΔΕ, όπου κατόπιν της κατηγορηματικής αντίθεσης του υπευθύνου του τομέα Κοινωνικής Πολιτικής, Δημάρχου Συκεών – Νεάπολης Σίμου Δανιηλίδη, θα εισαχθεί το θέμα προς συζήτηση.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Εντείνουμε τις προσπάθειες και συνεχίζουμε την κινητοποίηση σε όλα τα επίπεδα. Το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, δεν μας εφησυχάζει καθώς θεωρείται βέβαιον ότι η εισήγηση του κ. Σ. Δανιηλίδη στην ΚΕΔΕ θα είναι για λήψη αρνητικής απόφασης.

Σύντομα θα αναρτηθούν τα ερωτήματα που κατατέθηκαν από Βουλευτές στον αρμόδιο Υπουργό και στην Βουλή των Ελλήνων καθώς επίσης οι Δήμοι, οι Βουλευτές και οι καθηγητές που έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους έως σήμερα.