Αισθάνομαι πρώτιστα την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους (70.727), που έλαβαν μέρος στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια (Π.Υ.Σ.Π.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Κ.Υ.Σ.Π.Ε.) ενισχύοντας με τη συμμετοχή τους το θεσμό των αιρετών.


Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω, όλους εκείνους που στη σημερινή δύσκολη συγκυρία ανέδειξαν τη Δ.Α.Κ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρώτη δύναμη με 16.161 ψήφου κι εμένα για μία ακόμη φορά αιρετό εκπρόσωπο στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο με έναν υψηλό αριθμό σταυρών 6.137.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι:
 Θα συνεχίσω να είμαι κοντά στον κάθε συνάδελφο για την προάσπιση των δικαιωμάτων του και για τη στήριξη κάθε δίκαιου και νόμιμου αιτήματός του.
 Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και την αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς των εκπαιδευτικών.
 Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, ώστε το Συνδικαλιστικό Κίνημα να αποκτήσει κύρος, ακτινοβολία, ζωντάνια, αξιοπιστία, δύναμη, αποφασιστικότητα και κυρίως αποτελεσματικότητα.

Παληγιάννης Βασίλειος