Έντονη είναι η αντίδραση του Συντονιστικού της Κίνησης Εκπαιδευτών ΔΙΕΚ για το γεγονός ότι από την 1η Σεπτεμβρίου του 2015 θα πρέπει να πιστοποιηθούν για να μπορέσουν να κάνουν αυτό που εδώ και χρόνια κάνουν, δηλαδή να δουλεύουν στα ΙΕΚ.

«Συνάδελφοι λέμε ΟΧΙ στην πιστοποίηση ΓΙΑΤΙ είναι καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα, που γίνεται σε συνεργασία με γνωστά ΚΕΚ που έχουν μπει στο παιχνίδι πουλώντας φροντιστηριακή υποστήριξη στους απελπισμένους ωρομίσθιους εκπαιδευτές των 4,6,το πολύ 8 ωρών την εβδομάδα, και φυσικά ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει να μας προσφέρει αυτή η πιστοποίηση και το σεμινάριο των 4 Σ/Κ , παρά να γεμίζουν τα ταμεία τους με περίπου 1.000.000 ευρώ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΤΩΝ 120 ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΕΚ 240 ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ θυμηθείτε το μετρό που πήγαν να περάσουν με τις ανανεώσεις πιστοποιήσεις ECDL πριν τις εκλογές κάτι ανάλογο είναι και αυτό» αναφέρει το Συντονιστικό της Κίνησης Εκπαιδευτών.

Πιστοποίηση είναι το πτυχίο μας, αναφέρουν οι εκπαιδευτές και επισημαίνουν ότι ΕΟΠΠΕΠ και τα ΚΕΚ θέλουν να τους βάλουν σε ένα «λούκι» που δεν θα έχει τέλος καθώς αύριο θα τους ζητάνε ανανέωση της πιστοποίησης και πάει λέγοντας.

Η Κίνηση Εκπαιδευτών ΔΙΕΚ λέει όχι στο μέτρο αυτό και σύντομα θα έχει συνάντηση στο Υπουργείο για να σταματήσει αυτό το μόρφωμα που θέλουν να τους επιβάλλουν. Η Ένωση διεκδικεί δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης μέσω ΕΣΠΑ από το ΙΝΕΔΕΒΙΜ σε φορείς εποπτευόμενους από το Υπουργείο Παιδείας.

Επίσης διεκδικεί παιδαγωγική κατάρτιση για όλους τους εκπαιδευτές των ΙΕΚ στην επιμόρφωση ενηλίκων χωρίς τον πέλεκυ των εξετάσεων και της απόρριψης καθώς και μοριοδότηση για πρόσληψη στα ΙΕΚ με προσοντολόγιο και όχι με το μόρφωμα της πιστοποίησης.

Καλόγηρος Βασίλειος