«Ώρα μηδέν για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/10/2018 - 12:34 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, απηύθυνε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την λειτουργία του νεοσυσταθέντος .

Για το θέμα αυτό η κυρία Κεραμέως έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το οποίο περιελήφθη στα μηχανογραφικά δελτία τον περασμένο Ιούνιο, αναμένεται να δεχθεί τους πρώτους 4500 νέους φοιτητές κατά το προσεχές διάστημα. Ωστόσο, και ενώ βρισκόμαστε ήδη στον Οκτώβριο, δεν έχει ορισθεί η ημερομηνία έναρξης του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019. Ευλόγως, το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος, αλλά και στους νεοεισερχόμενους φοιτητές. Ζητάμε απαντήσεις από τον Υπουργό, μεταξύ άλλων, για την κάλυψη των αναγκών διδασκαλίας, για την πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών από την ΑΔΙΠ αλλά και για τα διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης.»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Θέμα: «Ώρα μηδέν για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής»

Αθήνα, 2/10/2018

Κύριε Υπουργέ,

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής περιελήφθη στα μηχανογραφικά δελτία τον περασμένο Ιούνιο και αναμένεται να δεχθεί τους πρώτους 4500 νέους φοιτητές, κατά το προσεχές διάστημα. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν έχει ορισθεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία έναρξης του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, έχει δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος, αλλά και στους νεοεισερχόμενους φοιτητές.

Δεδομένου ότι το νέο ακαδημαϊκό έτος βρίσκεται προ των πυλών, ερωτάσθε:
1. Καλύπτονται οι ανάγκες διδασκαλίας (θεωρίας – εργαστηρίων) στο νέο Ίδρυμα;
2. Έχει ξεκινήσει η χωροταξική οριοθέτηση των Ακαδημαϊκών Τμημάτων και Σχολών του Πανεπιστημίου;
3. Πού θα βρίσκεται η έδρα διοίκησης του Ιδρύματος, στην Πανεπιστημιούπολη 1 ή στην Πανεπιστημιούπολη 2;
4. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών από την ΑΔΙΠ;
5. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης; Σημειώνεται ότι έχετε ερωτηθεί στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου για την πορεία υλοποίησης των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης για το σύνολο των Ιδρυμάτων από τις 19/07/2018, ερώτηση την οποία δεν έχετε απαντήσει.

Η ερωτώσα Βουλευτής

Νίκη Κ. Κεραμέως, Επικρατείας

Loading...
  • europalso   ideascentral