Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των αναπληρωτών καθηγητών ενόψει της επικείμενης φάσης πρόσληψης την Τριτη 4/9, καθώς το υπουργείο τηρεί σιγήν ιχθύος αναφορικά με τη λειτουργία των ΔΥΕΠ των σχολικών μονάδων της Δευτεροβαθμιας Εκπαίδευσης.

Αντίθετα, όσον αφορά τους δάσκαλους, από το Υπουργείο ανακοίνωσαν-δεσμεύτηκαν για συγκεκριμένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών την ερχόμενη Τρίτη σε Τάξεις Υποδοχής, ενώ για τη Δευτεροβάθμια, δηλαδή τους αναπληρωτές/νομάδες καθηγητές, ούτε λόγος.
Η λειτουργία των ΔΥΕΠ Δευτεροβάθμιας είναι αμφίβολη.Εγείρονται δικαιολογημένες ενστάσεις περί προνομιακής μεταχείρισης των αναπληρωτών δασκάλων από το Υπουργείο Παιδείας έναντι των αναπληρωτών καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λες και οι δεύτεροι δεν είναι έλληνες ψηφοφόροι, αλλά κατηγορία ζητιάνων(την αλληλεγγύη μας στους ζητιάνους -χωρίς παρεξήγηση-).
Αν μη τι άλλο, μάλλον το Υπουργείο προσλαμβάνει μιλημένα εκ των έσω τους αναπληρωτές καθηγητές, αναλόγως με το αν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι, σε ΔΥΕΠ και Τάξεις Υποδοχής, τις οποίες ιδρύει σε ύποπτες ημερομηνίες για τα εκπαιδευτικά δεδομένα της Δευτεροβάθμιας και δίπλα στον τόπο κατοικίας των μελών του.

Περιμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση από το Υπουργείο

Ομάδα Αναπληρωτών Καθηγητών Δευτεροβάθμιας