Το των 1.500 ευρώ θα δοθεί σε 50.000 φοιτητές  και θα κατατεθεί στους δικαιούχους από το φετινό Φθινόπωρο.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, διευκρινίστηκε το φοιτητικό που δίνεται κάθε φθινόπωρο για την προηγούμενη χρονιά και άρα οι δικαιούχοι το 2021-22 θα το πάρουν τώρα διευρυμένο κατά 50% και συνεπώς αντί για 1.000 ευρώ θα λάβουν 1.500 ευρώ. Εάν κάποιος φοιτητής έχει ήδη λάβει το , θα πάρει επιπλέον τα 500 ευρώ.

Αυτά ξεκαθάρισε η υπουργός κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος «» το οποίο απαντά σε έξι στόχους της κυβερνητικής πολιτικής και στοχεύει στη μείωση του πολύ υψηλού κόστους στέγασης, κυρίως για τους νέους ανθρώπους. Εκτός από την αύξηση του σπουδαστικού επιδόματος στέγης από 1.000 σε 1.500 ευρώ και με προϋποθέσεις στα 2.000 ευρώ (για φοιτητές που θα συγκατοικήσουν) σε 50.000 νέους, ξεκινά αμέσως η ανέγερση 8.150 θέσεων σε πέντε σύγχρονες Φοιτητικές Εστίες στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης και Δυτικής Αττικής.

Οι χώροι έχουν ήδη καθοριστεί και τα έργα θα γίνουν με ΣΔΙΤ. Όπως είπε η κ, Κεραμέως, όσον αφορά στο στεγαστικό επίδομα των φοιτητών ο προϋπολογισμός για το σκοπό αυτό θα ενισχυθεί με 25 εκατομμύρια ευρώ και συνολικά θα φτάσει στα 75 εκατομμύρια. Μάλιστα όπως είπε η υπουργός θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τους φοιτητές των ακριτικών πανεπιστημίων (Αιγαίου, Δημοκριτείου Θράκης , Δ. Μακεδονίας ) για τους οποίους θα κριτήρια θα είναι διευρυμένα όσον αφορά το οικογενειακό εισόδημα στα 40.000 ευρώ.

Η Στρατηγική Κοινωνικής Στέγασης που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη ΔΕΘ, παρουσιάστηκε αναλυτικά στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό

Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, τον υπουργό Επικρατείας, ‘Ακη Σκέρτσο και τον διοικητή της Δ.ΥΠ.Α (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης), Σπύρο Πρωτοψάλτη.