Οι προϋποθέσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους διακριθείς σε επιστημονικές Ολυμπιάδες!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/11/2015 - 12:29 | Author: Newsroom Ipaidia

Σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 41 του Ν.4342/2015, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο ΦΕΚ 143-Α’, οι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού Λυκείου του σχολικού έτους 2015-2016 και εφεξής, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Λύκειο έχουν διακριθεί στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής, Χηµείας ή Βιολογίας και τους έχει απονεμηθεί πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο) εγγράφονται από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 και έπειτα καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων των Πανεπιστημίων.

Τα ανωτέρω ισχύουν και για τους κατόχους απολυτηρίου Γενικού Λυκείου, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Λύκειο έχουν διακριθεί στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες, με την απονομή σε αυτούς του πρώτου, δεύτερου ή τρίτου βραβείου.

Απαραίτητες προϋποθέσεις των διακριθέντων για την καθ’ υπέρβαση εγγραφή τους στα Πανεπιστημιακά τμήματα είναι:

 1. Το μάθημα στο οποίο έχουν διακριθεί στις παραπάνω επιστημονικές Ολυμπιάδες ή στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό για νέους επιστήμονες να περιλαμβάνεται στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που έχουν επιλέξει οι υποψήφιοι στην τελευταία τάξη του Λυκείου και
 2. Να έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές εξετάσεις έχοντας επιτύχει στα μαθήματα που εξετάστηκαν μέσο όρο βαθμών τουλάχιστον ίσο με το μισό του μέγιστου δυνατού.

Η διάκριση βεβαιώνεται από τον αντίστοιχο επιστημονικό φορέα ή ένωση. Για τα θέματα που σχετίζονται με την υποβολή αιτήσεων, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τη διαδικασία εγγραφής θα ενημερωθείτε με νεώτερη εγκύκλιο της υπηρεσίας μας.

Επίσης με Υπουργική Απόφαση πρόκειται να καθοριστούν τα θέματα που έχουν σχέση με κατόχους απολυτηρίου ΕΠΑΛ με ανάλογες διακρίσεις.

Υπέρβαση του αριθµού εισακτέων των Πανεπιστηµίων.

Τα ανωτέρω ισχύουν και κατά τη διάρκεια της φοίτησής ∆ιαγωνισµό για Νέους Επιστήµονες τρίτου βραβείου. Απαραίτητες προϋποθέσεις στα Πανεπιστηµιακά τµήµατα:

1. Το µάθηµα στο οποίο έχουν Ευρωπαϊκό διαγωνισµό για νέους Οµάδας Προσανατολισµού Λυκείου και

2. Να έχουν συµµετάσχει στις εξετάστηκαν µέσο όρο βαθµών. Η διάκριση βεβαιώνεται θέµατα που σχετίζονται µε την διαδικασία εγγραφής θα ενηµερωθείτε. Επίσης, µε Υπουργική σχέση µε κατόχους απολυτηρίου Εσωτερική ∆ιανοµή:

 • Γενική ∆ιεύθυνση Στρατηγικού ∆ιακυβέρνησης
 • ∆ιεύθυνση Σπουδών Προγραµµάτων
 • ∆ιεύθυνση Οργανωτικής και
 • ∆ιεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων εισαγωγή στην Τριτοβάθµια εκπαίδευση διακριθέντων διατάξεις του άρθρου 41 του Ν. 4342/2015, οι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού Λυκείου του οι οποίοι κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο ή τη ∆ιεθνή Ολυµπιάδα Μαθηµατικών, Πληροφορικής τους έχει απονεµηθεί πρώτο, δεύτερο ή τρίτο µετάλλιο) εγγράφονται από το ακαδηµαϊκό έτος 2016-2017 εισακτέων σε σχολές, τµήµατα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις ισχύουν και για τους κατόχους απολυτηρίου Γενικού Λυκείου φοίτησής τους στο Λύκειο έχουν διακριθεί στον πιστήµονες, µε την απονοµή σε αυτούς του πρώτου θέσεις των διακριθέντων για την καθ’ υπέρβαση είναι: έχουν διακριθεί στις παραπάνω επιστηµονικές Ολυµπιάδες για νέους επιστήµονες να περιλαµβάνεται στα λισµού που έχουν επιλέξει οι υποψήφιοι στην τελευταία στις Πανελλαδικές εξετάσεις έχοντας επιτύχει στα βαθµών τουλάχιστον ίσο µε το µισό του µέγιστου βεβαιώνεται από τον αντίστοιχο επιστηµονικό φορέα µε την υποβολή αιτήσεων, τα απαιτούµενα δικαιολογητικά ενηµερωθείτε µε νεώτερη εγκύκλιό τη υπηρεσίας µας Υπουργική Απόφαση πρόκειται να καθοριστούν τα θέµατα απολυτηρίου ΕΠΑΛ µε ανάλογες διακρίσεις.

neopolis.gr • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr  • ideascentral

   europalso

  Enter your email address: