Οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Περάματος δεν άφησαν αναπάντητη τη χρυσαυγίτικη επίθεση στο σχολείο τους, δίνοντας ταυτόχρονα αποστομωτική απάντηση στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Οι μαθητές εξέδωσαν κείμενο όπου τονίζουν πως αποφάσισαν ότι θέλουν τους πρόσφυγες στο σχολείο τους -τους οποίους ήδη αποκαλούν συμμαθητές- και καταδίκασαν τη ρατσιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής.
Παράλληλα αποφάσισαν να συγκεντρώσουν σχολικά είδη για να τους στηρίξουν. Όπως επιβεβαίωσε ο Διευθυντής του Λυκείου, η ανακοίνωση στάλθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα. Μερικές φορές, τα πράγματα είναι τόσο απλά:
Το 15μελες τους συνεδρίασε, αποφασίζοντας 4 σημεία που συμπυκνώνουν σε λίγες γραμμές την καλύτερη απάντηση στο φασισμό.
Το ψήφισμά τους περιέχει τα εξής:
1) Να στηρίξει τους συμμαθητές μας διότι και αυτοί έχουν δικαίωμα στη μάθηση όπως κι εμείς.
2) Να καταδικάσει κάθε ρατσιστική διάκριση εις βάρος τους. Έχουν και αυτοί τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουμε όλοι μας.
3) Να καταδικάσει επίσης κάθε εξωσχολική παρέμβαση στα σχολεία, τα οποία πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητα από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.
4) Αποφάσισε, τέλος, να στηρίξει αυτά τα παιδιά συγκεντρώνοντας σχολικά είδη.
Το συγκεκριμένο ψήφισμα κοινοποιήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, την Τετάρτη, και συγκεκριμένα την ώρα που γονείς παρέθεταν ρατσιστικό μίσος, ζητώντας τα προσφυγόπουλα να μείνουν έξω από τα σχολεία.
«Το Κοράνι αναφέρει ότι σκοτώνοντας αλλόθρησκους έρχεσαι πιο κοντά στον Μωάμεθ. Δεν μιλάμε για απλά παιδάκια αλλά για παιδάκια με θρήσκευμα μουσουλμάνων» ακούστηκε από κηδεμόνα την ώρα της συνεδρίασης.