Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, απ΄ ότι θυμάμαι που η νέα γενιά των Νηπιαγωγών αναπληρωτών έχει μπει τόσο δυναμικά στη διεκδίκηση αιτημάτων τους. Και δεν είναι μόνο η διεκδίκηση, αλλά είναι η ικανοποίηση αυτών, που είναι και η ηθική δικαίωση ουσιαστικά της προσπάθειας.

Να θυμηθούμε την απίστευτη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί το περασμένο φθινόπωρο, όταν το υπουργείο σχεδίαζε εν κρυπτώ να τις προσλάβει Νηπιαγωγούς στα δημόσια νηπιαγωγεία, μέσω του ΟΑΕΔ και με εξευτελιστικούς μισθούς. Δεν ξεχνούμε την άμεση αντίδρασή τους, που οργανώθηκαν πολύ γρήγορα, πιέζοντας τη ΔΟΕ να κινηθεί, αλλά και οι ίδιες μέσω δικηγόρων ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν δικαστικούς αγώνες για να υπερασπιστούν τη δουλειά τους.

Να θυμηθούμε και την τελευταία κίνησή των επιτυχόντων στον ΑΣΕΠ του 2008 Νηπιαγωγών που είχαν μείνει εκτός νυμφώνος, καθώς το υπουργείο είχε περιορίσει στο ελάχιστο τους διορισμούς. Κατάφεραν με πολύ λεπτούς χειρισμούς μια μικρή ομάδα συναδέλφων αν κινήσει διαδικασία και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να γίνουν νέοι πίνακες διοριστέων ΑΣΕΠ και τώρα περιμένουμε την πρόσληψη τουλάχιστον 13 από αυτές.

Να θυμίσω και το Σύλλογο που έφτιαξαν και που θα πρέπει να στηριχθεί απ΄ όλες για να κινεί διαδικασίες όποτε χρειάζεται!

Αυτά όλα δείχνουν πως κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, εκτός από αυτόν που δε γίνεται…

Και βέβαια όλοι εμείς οι παλιότεροι (και γεροντότεροι) συνάδελφοι αισθανόμαστε περήφανοι γι΄ αυτές, καθώς καταλαβαίνουν τη δύναμή του και το κυριότερο όταν χρειάζεται τη δείχνουν κιόλας!

Φέτος οι αναπληρώτριες Νηπιαγωγοί έδειξαν δρόμο…