« Δεν απαγορεύεται να λειτουργούν κανονικά τα , αλλά νομίζω ότι τα περισσότερα φροντιστήρια θα λειτουργήσουν με εξ αποστάσεως διδασκαλία», είπε ο κ. Βαφειαδάκης.

Την είδηση ότι μεγάλος αριθμός φροντιστηρίων θα λειτουργήσει από σήμερα, 3 Ιανουαρίου, με τηλεκπαίδευση περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας για αυστηριοποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα φροντιστήρια επιβεβαίωσε ο Γιάννης Βαφειαδάκης, εκπαιδευτικός και πρόεδρος της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος).

Την είδηση είχε μεταδώσει το ertnews και σήμερα την επιβεβαίωσε ο κ. Βαφειαδάκης μετά την συνεδρίαση της ΟΕΦΕ που είχε ως θέμα τον τρόπο λειτουργίας των φροντιστηρίων, αναφέροντας στην ΕΡΤ χαρακτηριστικά: «Εμείς από την πρώτη στιγμή που είχαμε το θέμα της πανδημίας, με πολύ μεγάλο σεβασμό στη δημόσια υγεία και της υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας αντιμετωπίσαμε το θέμα, προφανώς τηρώντας όλα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που μας ζητούν -κατά καιρούς- να εφαρμόσουμε».

Μετά τη συνεδρίαση του προεδρείου της ΟΕΦΕ, που έγινε χθες, όπως τόνισε ο κ. Βαφειαδάκης «πήραμε την απόφαση να δώσουμε μια ισχυρή σύσταση να γίνουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση μέχρι να δούμε με ποιον τρόπο θα ήταν ασφαλής η προσέλευση των παιδιών και δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα στην εκπαιδευτική δραστηριότητα».

Αν λείπουν τα μισά παιδιά δεν γίνεται μάθημα

Και όπως πρόσθεσε, «στα φροντιστήρια αν λείπουν τα μισά παιδιά δεν μπορεί να γίνει μάθημα. Εάν έχουμε κενά γιατί κάποιοι καθηγητές είναι σε καραντίνα, πάλι δεν μπορεί να γίνει μάθημα. Για να εξασφαλίσουμε το απρόσκοπτο της εκπαιδευτικής διαδικασίας αποφασίσαμε την πρώτη εβδομάδα που δεν υπάρχει σχολείο να κάνουμε τα μαθήματα εξ αποστάσεως. Είναι το βέλτιστο αυτή την στιγμή γιατί και η εκπαιδευτική διαδικασία θα γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα και γιατί δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο κανένα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν οι γονείς θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία και τα φροντιστήρια, εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Βαφειαδάκης διευκρίνισε ότι η απόφασή μας να συστήσουμε την δεν ήταν απαίτηση των γονιών.

«Πολλοί γονείς το εξέλαβαν θετικά. Το κάνουμε άλλωστε για μικρό χρονικό διάστημα για να μη θέσουμε σε κίνδυνο τα παιδιά. Κρίναμε ότι αυτή την στιγμή είναι μια έκτακτη συνθήκη. Έχει δοθεί αυτή η σύσταση. Δεν απαγορεύεται να λειτουργούν κανονικά τα φροντιστήρια, αλλά νομίζω ότι τα περισσότερα φροντιστήρια θα λειτουργήσουν με εξ αποστάσεως διδασκαλία».