Ο Υπουργός μετέτρεψε το Υπουργείο σε ΕΛΣΤΑΤ και κατηγορεί το 25% των καθηγητών ως ιδιαιτεράκηδες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/09/2017 - 09:37 | Author: Newsroom Ipaidia

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου αυθαιρέτως δήλωσε ότι το 25% των καθηγητών κάνουν ιδιαίτερα στους μαθητές τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γαβρόγλου κάνει δηλώσεις αυτού του είδους. Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής είχε δηλώσει ότι το 40% των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα και το 30% των καθηγητών κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα στους μαθητές τους.

Είναι απορίας άξιο με ποια στατιστική μέθοδο ο κ. Υπουργός καταλήγει στα συμπεράσματά του , τα οποία κατά κανόνα συκοφαντούν τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Ο Υπουργός, που μετέτρεψε το Υπουργείο Παιδείας σε ΕΛΣΤΑΤ, οφείλει να παρουσιάσει αδιάσειστα στοιχεία, που να δικαιώνουν τους ισχυρισμούς του.

Το αστείο είναι ότι το Υπουργείο Παιδείας, πριν λίγες μέρες, με εγκάλεσε να λογοδοτήσω στον κλάδο των εκπαιδευτικών, όταν δήλωσα ότι με το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και την προσμέτρηση της προφορικής βαθμολογίας, οι καθηγητές θα δεχθούν αφόρητη πίεση από την κοινωνία για υψηλές βαθμολογίες και θα λυγίσουν και ίσως μια μικρή μερίδα εκπαιδευτικών θελήσει να κερδίσει, υπονοώντας την παροχή ιδιαιτέρων μαθημάτων στους μαθητές τους. Τότε , σύμφωνα με τον κ. Υπουργό ήμουν έκθετος και όφειλα να απολογηθώ.

Σήμερα , ο Υπουργός Παιδείας κατηγορεί συλλήβδην τους εκπαιδευτικούς ως «ιδιαιτεράκηδες» , χωρίς μάλιστα να παρουσιάζει κανένα στοιχείο. Νομίζει ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να πλήξει τους εκπαιδευτικούς. Στην πραγματικότητα όμως πλήττεται το δικό του κύρος. Ο κ. Υπουργός είναι παντελώς αναξιόπιστος.

Loading...
  • europalso   ideascentral