Νομοτεχνικές βελτιώσεις Κεραμέως για θητεία πρυτάνεων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/06/2020 - 17:58 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Σε νομοτεχνικές βελτιώσεις, που αφορούν στη θητεία των πρυτάνεων πανεπιστημίων προχώρησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά την έναρξη της συζήτησης επί των άρθρων του για την “Αναβάθμιση του Σχολείου”.

Με την πρώτη βελτίωση, προβλέπεται ότι «για να είναι κανείς υποψήφιος για τη θέση του πρύτανη ή του αντιπρύτανη δεν μπορεί να έχει διανύσει παραπάνω από δύο θητείες στο αξίωμα του πρύτανη ή τρεις αθροιστικά στα αξιώματα πρύτανη και αντιπρύτανη».

Με τη δεύτερη, προβλέπεται τετραετής θητεία στο πλαίσιο του τετραετούς προγραμματισμού του κάθε ιδρύματος. Όπως είπε η κ. Κεραμέως, “διορθώνεται” η εξής “στρέβλωση”: «Η θητεία για τους πρυτάνεις ήταν τέσσερα έτη. Αυτή έχει εφαρμοστεί και οι περισσότεροι πρυτάνεις αυτήν τη στιγμή διανύουν τετραετή θητεία. Με νόμο που άλλαξε η προηγούμενη κυβέρνηση, ελάχιστοι από αυτούς τους πρυτάνεις έχουν τριετή θητεία. Διορθώνουμε, λοιπόν, αυτήν τη στρέβλωση. Στα πλαίσια και του νέου νόμου προβλέπεται τετραετής θητεία στο πλαίσιο του τετραετούς προγραμματισμού του κάθε ιδρύματος και προβλέπουμε ότι για όλους παρατείνεται η θητεία έως τη συμπλήρωση τεσσάρων ακαδημαϊκών ετών».  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: