Νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά σχολεία – ΟΙΕΛΕ: «Πλαστογράφηση υπογραφών από ανύπαρκτους, ή ανενημέρωτους για το κείμενο Συλλόγους»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/07/2020 - 11:11 | Author: Newsroom Ipaidia

Ανακοίνωση ΟΙΕΛΕ: «Τεράστιο φιάσκο με την μαϊμού Επιτροπή «Γονέων» 25 (;) : Πλαστογράφηση υπογραφών από ανύπαρκτους, ή ανενημέρωτους για το κείμενο Συλλόγους, επαγγελματίας «γονέας» (χωρίς μαθητή σε ιδιωτικό σχολείο) ο οργανωτής!»

ΔΟΕ: Στηρίζουμε την ΟΙΕΛΕ και τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

ΔΟΕ για νομοσχέδιο Κεραμέως: Είναι δώρο στους σχολάρχες, να αποσυρθεί για να προστατευθεί το 94% των μαθητών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία και οι τίτλοι σπουδών τους

Χθες εμφανίστηκε σε ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος η «αυθόρμητη» ανακοίνωση μιας Επιτροπής Συλλόγων Γονέων μαθητών ιδιωτικών σχολείων που αποθεώνει το νομοσχέδιο Κεραμέως.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στην Ομοσπονδία μας, ένας εκ των οργανωτών είναι «επαγγελματίας» γονεύς, καθώς πλέον δεν έχει παιδιά-μαθητές σε ιδιωτικό σχολείο! Ακόμη χειρότερα όμως, πληροφορούμαστε ότι η περίφημη αυτή Επιτροπή υπέκλεψε υπογραφές Συλλόγων, ή πλαστογράφησε υπογραφές Συλλόγων που δεν υπάρχουν!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (ΣΚΦΕ), κάποιοι εκ των Συλλόγων Γονέων των Αρσακείων Σχολείων που εμφανίζονται να υπογράφουν δεν υφίστανται καν και φυσικά δεν έχουν εκλεγμένο Δ.Σ. Επίσης, σύμφωνα με καυστική ανακοίνωση (διαβάστε εδώ) του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Pierce, ο Σύλλογος Γονέων μαθητών του σχολείου απαίτησε να αποσυρθεί το όνομά του, καθώς ποτέ δεν υπέγραψε την ανακοίνωση! Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η αρχική ανακοίνωση να τροποποιηθεί άρον άρον και οι υπογραφές των 25 Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος να εξαφανιστούν ως δια μαγείας από την ανακοίνωση!

Οργάνωση – σφραγίδα για …κομματική χρήση

Είναι φανερό ότι όλη αυτή η ιστορία ήταν ένα κακοστημένο φιάσκο ενορχηστρωμένο από την Υπουργό Παιδείας, ώστε να επενδύσει με δήθεν φιλοκοινωνικό προφίλ το άθλιο νομοθέτημά της. Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια οργάνωση-σφραγίδα που ανασύρεται όποτε το απαιτούν το κόμμα και οι …σχολάρχες.

Πάντως, ως Ομοσπονδία δεν αποκλείουμε κανέναν από το διάλογο. Αν θέλουν οι εκπρόσωποι των …5 (αντί για 25…) εκ των εκατοντάδων ιδιωτικών σχολείων της χώρας, είμαστε πρόθυμοι να συνομιλήσουμε μαζί τους για το νομοσχέδιο και τις επιπτώσεις του στην εκπαίδευση, για την πιστοποίηση των τίτλων σπουδών και για την πιθανή επιβολή ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, από τη στιγμή που πλέον θα είναι αμιγείς επιχειρήσεις. Τους περιμένουμε, επίσης, στη συνάντηση που θα έχει η Ομοσπονδία μας την Τρίτη, 21/7 με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας για το νομοσχέδιο Κεραμέως.

Εξάλλου σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Pierce το μεσημέρι της 17ης Ιουλίου, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο έγγραφο 25 (;) Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων έξι (;) ιδιωτικών σχολείων, με το οποίο εκδηλωνόταν η υποστήριξη των υπογραφόντων στο νομοσχέδιο Κεραμέως για την Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Δείτε την ανακοίνωησ αναλυτικά

Έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι ανάμεσα στους υπογράφοντες ήταν και ο Συλλογος Γονεων και Κηδεμόνων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Pierce. Κατόπιν ενεργειών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας ενημερωθήκαμε ότι οι γονείς του σχολείου μας δε συνυπέγραψαν το κείμενο που δημοσιεύτηκε και, κατά συνέπεια, κακώς αναφέρεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Αμερικανικού Κολλεγίου Pierce στους συνυπογράφοντες την ανακοίνωση.

Λυπούμαστε που κάποιοι – ευτυχώς λίγοι – Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, χωρίς καν να  ζητήσουν τις θέσεις των δασκάλων των παιδιών τους, συνυπέγραψαν δήλωση υποστήριξης ενός νομοσχεδίου που μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς ιδιωτικών σχολείων, του Υπουργείου Παιδείας, σε ιδιωτικούς υπαλλήλους αμιγών επιχειρήσεων, του Υπουργείου Εργασίας, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων.

Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας που ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Pierce δε συνυπέγραψε ένα κείμενο που εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες. Εκπαιδευτικοί και γονείς του Κολλεγίου Pierce θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με μοναδικό στόχο την ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών μας.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: