Έντονές αντιδράσεις για την – Για δεύτερη ημέρα έχουν συγκεντρωθεί φοιτητές και εκπαιδευτικοί στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης του ΕΚΠΑ στου Ζωγράφου για να εμποδίσουν την είσοδο των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ).

Οι φοιτητικοί σύλλογοι με ψήφισμα καλούν στη σημερινή κινητοποίηση, υποστηρίζουν ότι «ο αυταρχισμός, η καταστολή και η πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν είναι η “πάταξη της ανομίας”, όπως διατείνονται, αλλά η νεολαιίστικη αμφισβήτηση, το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες του, οι συλλογικότητες και η πολιτικοποίηση του. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες του φοιτητικού και του ευρύτερου νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος” και απαιτούν τη διάλυση των ΟΠΠΙ.

Κοντά στο σημείο έχουν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις. Σημειώνεται, ότι τη Δευτέρα (5/9) έκαναν “πρεμιέρα” οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων με τον φοιτητικό κόσμο να πραγματοποιεί συγκέντρωση. Υπήρξε ένταση και η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ