Μυτιλήνη: Σε λυόμενα θα κάνουν μαθήματα στις σεισμόπληκτες περιοχές

Μυτιλήνη: Σε λυόμενα θα κάνουν μαθήματα στις σεισμόπληκτες περιοχές

Με τα βιβλία να έχουν παραδοθεί στην ώρα τους και τους αναπληρωτές να έχουν προσληφθεί από την έναρξη της σχολικής χρονιάς χτύπησε σήμερα το «πρώτο κουδούνι» της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές των σχολείων στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Μιλώντας στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ Αιγαίου ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου, Αριστείδης Καλάργαλης σημείωσε πως «η φετινή σχολική χρονιά είναι από τις καλύτερες χρονιές. Έχουν γίνει οι προσλήψεις αναπληρωτών, έχει προσληφθεί ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό ειδικής αγωγής και πλέον έχουμε μια πλήρη λειτουργία της ειδικής αγωγής στο βόρειο Αιγαίο. Στα μικρά νησιά του Αιγαίου έχουν φτάσει όλοι οι εκπαιδευτικοί, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές και είναι πολύ θετικό ότι υπήρχε προσφορά από τους εκπαιδευτικούς να διδάξουν στα μικρά νησιά».

Όσον αφορά τα σχολεία στα σεισμόπληκτα χωριά, ο κ. Καλάργαλης σημείωσε πως «μετά το σεισμό της 12 Ιουνίου δεν είμαστε όπως πρώτα και μέχρι να τοποθετηθούν οι λυόμενες αίθουσες ώστε όλα τα σχολεία να λειτουργήσουν. Πήραμε συγκεκριμένες αποφάσεις για συστέγαση σχολείων. Δεν γίνεται να μην κάνουν μάθημα οι μαθητές στα συγκεκριμένα σχολεία. Δυστυχώς δεν μπορούμε να εργαστούμε με τις συνθήκες προ σεισμού. Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με όλους για αυτό το μεταβατικό στάδιο».

Ας σημειωθεί ότι στα σεισμόπληκτα της , οι 17 λυόμενες αίθουσες, που θα τοποθετηθούν στους αύλειους χώρους επτά σχολείων, θα είναι έτοιμες στις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ οι μαθητές για το διάστημα αυτών των δυο εβδομάδων θα μεταφερθούν σε άλλα σχολεία. Σε ότι αφορά στο σχολείο της Βρίσας, θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει στις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου παρέστη σήμερα στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης. Στο σύντομο χαιρετισμό της η κ. Καλογήρου ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά στους 25 μαθητές και μαθήτριες, τους γονείς και τους διδάσκοντες. Επισημαίνοντας τον σημαντικό παιδαγωγικό και κοινωνικό ρόλο των Ειδικών Σχολείων ιδίως στις νησιωτικές περιοχές, τόνισε ότι με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020», η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σταθερά χρηματοδοτεί τη στελέχωσή των σχολείων αυτών με ειδικότητες όπως λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, κλπ.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !

#News Tag: