Μύκονος – Της ζητουσαν 600 ευρώ για 20 τμ, χωρια τους λογαριασμούς νερού και ρεύματος, είχε αίσιο τέλος.

Πιο αναλυτικά, η , περιχαρής που βρηκε λύση στο πρόβλημα της, επικοινώνησε με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και ανέφερε ότι ένας Μυκονιάτης αφουγκράστηκε την αγωνία της και της πρότεινε να της νοικιάσει ένα αξιοπρεπές κατάλυμα στη τιμή των 450 ευρώ , παρέχοντας δωρεάν Ίντερνετ καλύπτοντας και τον λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ.

«Ευτυχώς στο νησί υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν» πρόσθεσε η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός .

Δεν είναι μοναδική εκπαιδευτικός που αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας και δη στη Μύκονο όπου οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων τα κρατούν κλειστά κατά τη διάρκεια του χειμώνα περιμένοντας να ανοίξει η τουριστική σεζόν, προσδοκώντας σε περισσότερα κέρδη.

«Ένα παράδειγμα θα σας αναφέρω, μου ζήτησαν 600 ευρώ ενοίκιο για ένα δωμάτιο 20 τμ, χώρια τους λογαριασμούς ρεύματος και νερού. Με περίπου 900 ευρώ μισθό, τι να πρωτοπληρώσω;» διερωτάται η εκπαιδευτικός.

Και προσθέτει: «Αν υπολογιστούν τα έξοδα διαβίωσης, τα μεταφορικά μου για να δω την οικογένεια μου τα Χριστούγεννα, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι για έναν εκπαιδευτικό που δεν έχει άλλη οικονομική στήριξη, να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του».

Το παράδοξο είναι ότι η σύμβαση της με το υπουργείο Παιδείας υπεγράφη χθες και την Δευτέρα είναι η πρώτη της μέρα στο σχολείο. Αν δεν παρουσιαστεί αντιμετωπίζει ποινή δυο ετών εκτός του πίνακα με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ