"Μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί τώρα – Πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα αναπληρωτών"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/03/2018 - 16:47 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ – Των αιρετών εκ προσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΔΕ τη ς  Δ’ Διεύθυνσης Αθήνας Εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝΕΚ Βίκυ Μιχαλοπούλου – τακτικό μέλος Τάκης Γεωργούτσος – αναπληρωματικό μέλος

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είμαστε μπροστά στην κρίσιμη περίοδο των υπηρεσιακών μεταβολών εκπαιδευτικών , που πολλοί συνάδελφοι περιμένουν, ο καθένας για διαφορετικό λόγο. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν:

A) Μεταθέσεις : Η ανακοίνωση των γενικών για το 2018, προγραμματίζεται για τα τέλη Μαρτίου. Θα συμπαρασύρουν τις υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.

B) Αμοιβαίες από κλάδο σε κλάδο.

Γ) Τοποθετήσεις στα ΠΥΣΔΕ: μετά τις μεταθέσεις θα ανακοινωθούν οι ονομαστικοί πίνακες των οργανικά υπεραρίθμων συναδέλφων, καθώς και οι πίνακες των οργανικών κενών με βάση τους οποίους θα γίνουν οι τοποθετήσεις. ( πρώτα των υπεραρίθμων , μετά όσων έχουν αιτηθεί βελτίωση, όσων είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και όσων προέρχονται από μετάθεση).

Δ)
Ε) Μόνιμοι Διορισμοί: όπως είναι γνωστό οι διορισμοί είναι μηδενικοί για οκτώ συνεχή χρόνια. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού , τον Οκτώβρη θα ανακοινωθούν πόσοι διορισμοί θα γίνουν σε βάθος τριετίας.

ΣΤ) : οι εγκύκλιοι πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για το 2018-19, θα επιχειρηθεί να εκδοθούν από το Υπουργείο Παιδείας γύρω στις 28 Μαρτίου 2018 και οι αιτήσεις θα αρχίσουν να κατατίθενται μετά τις εορτές του Πάσχα.
Πάγιο αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος είναι οι υπηρεσιακές μεταβολές να έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα έως τις 30 Ιουνίου

Όσο όμως η πολιτική των μηδενικών μόνιμων διορισμών συνεχίζεται , τόσο οι μεταθέσεις είναι ελάχιστες . Για να γίνουν μεταθέσεις , θα πρέπει πρώτα να γίνουν διορισμοί. Άρα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού, καταλαβαίνουμε ότι το επόμενο σχολικό έτος 2018-19 θα ζήσουμε μια χρονιά, σαν την τρέχουσα, με μηδενικούς διορισμούς και άρα ελάχιστες μεταθέσεις

Δεχόμαστε να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές και για την επόμενη σχολική χρονιά 2018-19;
Μια ακόμα χρονιά με μηδενικούς διορισμούς , σε ασφυκτικά πλαίσια διαχείρισης προσωπικού, που έχει αντίκτυπο στα εργασιακά δικαιώματα και των μονίμων και των αναπληρωτών. Με καθηγητές εγκλωβισμένους μακριά από τα σπίτια τους χρόνια , με χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές με μειωμένα εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα σε παρατεταμένη ανασφάλεια, με συναδέλφους περιφερόμενους σε 3,4,5, σχολεία και εν κατακλείδει όλοι μαζί στον χορό της εντατικοποίησης, με ταυτόχρονη υποβάθμιση της διοικητικής και παιδαγωγικής λειτουργίας των σχολείων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ,
Το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε κινητοποιήσεις αυτήν την περίοδο πιέζοντας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Είναι το αίτημα πίσω από το οποίο όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι επιβεβλημένο να συσπειρώνονται.
Όλοι λοιπόν στις κινητοποιήσεις των αναπληρωτών και της ΟΛΜΕ του επόμενου διαστήματος .

ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ
ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ- ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso