Μαθητές από το Τυχερό και τα Λάβαρα πρωτοπορούν και ξεχωρίζουν σε Ελλάδα και Ευρώπη!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/11/2018 - 12:10 | Author: Newsroom Ipaidia

Οι μαθητές τριών σχολείων του δήμου Σουφλίου, του Δημοτικού Σχολείου και Γενικού Λυκείου Τυχερού, όπως και του Γυμνασίου Λαβάρων πρωτοπορούν και επιβραβεύονται μέσω της συμμετοχής αλλά και των διακρίσεων που κέρδισαν σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις και προγράμματα για μαθητές στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη

Το Γενικό Λύκειο Τυχερού είναι μεταξύ των τριών φιναλίστ σε Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στην κατηγορία Youth/ Νεολαία αφού πέντε μαθητές του σχολείου ανέπτυξαν μία εφαρμογή για Android συσκευές , διαθέσιμη σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά, με θέμα την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Η εφαρμογή κατέκτησε αρχικά το 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ενώ είναι η μοναδική Ελληνική εκπροσώπηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σε λίγες ημέρες, στις 20 Νοεμβρίου αναμένετε να αποφασιστεί από ειδική επιτροπή η τελική κατάταξη και είναι πολύ πιθανό το Γενικό Λύκειο Τυχερού να κατακτήσει την πρωτιά στην Ευρώπη κερδίζοντας μία ακόμη διάκριση!
Το Τυχερό όμως και οι μικροί μαθητές του ξεχώρισαν και σε εκδήλωση στην χώρα μας καθώς το Δημοτικό Σχολείο Τυχερού, συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευρωπαϊκού Κώδικα. Η εκπροσώπηση του Σχολείου ήταν υποδειγματική και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην Αθήνα.
Άλλο ένα σχολείο όμως του δήμου Σουφλίου, το Γυμνάσιο Λαβάρων “κατακτά” την Ευρώπη μέσω της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ Δράση ΚΑ2/ «Συνεργασία για την καινοτομία και την αλλαγή καλών πρακτικών». Οι φιλοξενούμενοι μέσω του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές και την κουλτούρα του τόπου μας, να πλουτίσουν σε γνώσεις και να αναχωρήσουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται παράλληλα και προβολή του ακριτικού Δήμου Σουφλίου προς τις χώρες εταίρους.
Ο Δήμος Σουφλίου μάλιστα δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συγχαρητήρια και την υπερηφάνεια στους μαθητές των τριών σχολείων για τις επιτυχίες τους με την ευχή να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και να έχουν πάντα επιτυχίες!
RadioEvros.gr

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso