Η απήχηση του κόσμου, από τότε, και η μεγάλη χαρά που μας προσφέρουν απλόχερα οι κάτοικοι του Βόλου με την συγκινητική προσέλευσή τους, κάθε φορά, είναι η απόδειξη ότι φυτέψαμε έναν δυνατό σπόρο σε ένα πρόσφορο έδαφος.

Ευχαριστώ θερμά την Πανελληνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών , που μου δίνει την ευκαιρία να απευθύνω και εγώ το μήνυμά μου και την προσωπική μου εμπειρία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, που έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, με φετινό  κεντρικό μήνυμα «Δώσε αίμα. Κράτα τον κόσμο ζωντανό».

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και υπεύθυνη στάση απέναντι στην απρόβλεπτη εξέλιξη της ζωής.

Η σκέψη τριγυρνούσε χρόνια στο μυαλό μου, μέχρι να πάρω την πρωτοβουλία της τακτικής διοργάνωσης εθελοντικής αιμοδοσίας στο γραφείο μου στον Βόλο.

Από τότε, έχω την χαρά να εκτιμώ κάθε φιάλη αίματος που συγκεντρώνουμε και την τιμή να απολαμβάνω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, που κατακλύζουν τον ανοικτό χώρο εκεί, όπου στεγάζεται το βουλευτικό μου γραφείο, και χαίρομαι που έχει ταυτιστεί με μια συμμετοχική διαδικασία ζωτικής σημασίας.

Σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία αισθάνομαι ότι αντλώ ζωή «καταθέτοντας» τη δική μου ελάχιστη και συμβολική συνεισφορά στη συγκέντρωση αποθεμάτων αίματος.

Η ανάγκη σε αίμα είναι για μένα ο απαράβατος όρος σε μια προσωπική δέσμευση.

Η απήχηση του κόσμου, από τότε, και η μεγάλη χαρά που μας προσφέρουν απλόχερα οι κάτοικοι του Βόλου με την συγκινητική προσέλευσή τους, κάθε φορά, είναι η απόδειξη ότι φυτέψαμε έναν δυνατό σπόρο σε ένα πρόσφορο έδαφος.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια καθημερινή απόδειξη ανθρωπιάς και ευαισθησίας. Είναι μια κατάθεση αφιερωμένη στην ίδια τη ζωή και μας αφορά όλους.

Γιατί κάποια στιγμή το όνομα αυτής της ζωής μπορεί να έχει το όνομα κάποιου δικού μας, που θα βρίσκεται σε ανάγκη για αίμα.

Κάτι που το έχουμε όλοι και όμως κάποιες φορές λείπει από πολλούς. Χωρίς προειδοποίηση, χωρίς εναλλακτική.

Κάτι δικό μας που το φυλάσσουμε με σεβασμό και το προσφέρουμε με γενναιοδωρία ψυχής.

Δημιουργούμε την ελπίδα, εξασφαλίζουμε την επάρκεια, σηκώνουμε τα μανίκια και αφήνουμε τη ζωή να κυλήσει μέσα στο φιαλίδιο.

Αυτό είναι το νόημα, αυτό είναι το μήνυμα, αυτή είναι η ουσία.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι το μεγαλείο που κρύβουμε μέσα μας, το προνόμιο να λεγόμαστε άνθρωποι, η ευθύνη να συμπαραστεκόμαστε στο συνάνθρωπο, η συνειδητοποίηση της ανάγκης, ο σεβασμός στη ζωή.

Μη διστάζετε να γίνετε εθελοντές αιμοδότες, μη φοβηθείτε να δοκιμάσετε την εμπειρία, να την εντάξετε στην ζωή σας και να συμβάλετε στη διάδοσή της.

Αυτό που θα βιώσετε είναι όλη η αξία του αλτρουισμού, της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού, της ζωής, που χωρά σε λίγα μόλις λεπτά και είναι ανεκτίμητη.

Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου όλες και όλους, που τιμούν και στηρίζουν με την ανταπόκριση και την προσφορά τους την εθελοντική αιμοδοσία.