Λείπουν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα από το Νέο Λύκειο, της Μικαέλας Κιντά

Λείπουν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα από το Νέο Λύκειο, της Μικαέλας Κιντά

Λείπουν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα από το Νέο Λύκειο

Προς το Υπουργείο Παιδείας

Δεν γνωρίζουμε τις επιτροπές – ομάδες που αποφασίζουν για το πρόγραμμα του Λυκείου αλλά μάλλον αυτές ή δρούν συντεχνιακά ή δεν έχουν ιδέα τι μαθήματα ζητούνται ειδικά από κάποιες σχολές του Πολυτεχνείου όπως η Αρχιτεκτονική.

Να σας ενημερώσουμε ότι για την εισαγωγή στην Αρχιτεκτονική απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εξέταση στις πανελλήνιες εξετάσεις σε δύο μαθήματα σχεδίου: στο Γραμμικό σχέδιο και στο Ελεύθερο σχέδιο, στα οποία η εξέτασή τους για το κάθε ένα διαρκεί 6 (έξι) ώρες. Στα δύο αυτά μαθήματα εξετάζονται πανελληνίως και για την εισαγωγή τους σε κάποιες σχολές των ΤΕΙ (όπως Διακοσμητική, Γραφιστική, κ.α).

Παρότι για το θέμα αυτό εδώ και χρόνια έχουμε απευθυνθεί επανειλλημένως και ως Σύλλογος Αρχιτεκτόνων αλλά και ως Αρχιτέκτονες Μηχανικοί – Εκπαιδευτικοί προς το υπουργείο σας εξακολουθείτε να το αγνοείτε.

Είναι απαράδεκτο προαπαιτούμενα μαθήματα για τις πανελλήνιες εξετάσεις να μην διδάσκονται στο Λύκειο. Παλαιότερα μετά από διαμαρτυρίες μας τα μαθήματα αυτά τα είχανε εισαγάγει στο πρόγραμμα της Β΄και Γ΄Λυκείου ως μαθήματα επιλογής. Τώρα πάλι τα αφαίρεσαν παρά τον μεγάλο αριθμό μαθητών που επιλέγει να τα παρακολουθήσει.

Η λύση όπως γνωρίζετε δεν είναι σε μια δημόσια δωρεάν παιδεία οι μαθητές να καταφεύγουν στα φροντιστήρια επειδή προαπαιτούμενα μαθήματα για ορισμένες σχολές στις πανελλήνιες εξετάσεις δεν διδάσκονται στο Λύκειο!

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ώστε να επιληφθείτε του θέματος για την ένταξη μια των μαθημάτων που είναι προαπαιτούμενα στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Σημείωση Ακόμη θα πρέπει να αναφερθούμε εδώ και στον πολιτισμό που έχει και προσπαθεί να δείξει η χώρα μας. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να μην γίνεται ούτε ένα μάθημα πάνω στην ιστορία τέχνης, σε σύγκριση με άλλα Λύκεια της Ευρώπης , όπου το μάθημα αυτό διδάσκεται.

Μικαέλα Κιντά

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !