Ξύλο και χημικά χθες στο Υπουργείο Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/10/2017 - 17:05 | Author: Newsroom Ipaidia

Φοιτητές και ΜΑΤ «συνεπλάκησαν» άγρια το μεσημέρι της Παρασκευής  στην πόρτα του υπουργείου Παιδείας.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τα συγγράμματα με τα πανό να γράφουν «καμιά σκέψη για περικοπές συγγραμμάτων».

Παράλληλα, στα αιτήματά τους εκτός από τη μη περικοπή δωρεάν συγγραμμάτων και φοιτητικών παροχών, ζητούσαν να μην εφαρμοστούν οι νόμοι Διαμαντοπούλου-Γαβρόγλου που υποβαθμίζουν τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου.

Καρέ-καρέ καταγράφει τις συγκρούσεις που ξέσπασαν το μεσημέρι της Παρασκευής μπροστά στο υπουργείο Παιδείας, όταν τα ΜΑΤ κάνοντας χρήση χημικών εμπόδισαν φοιτητές να εισέλθουν στο κτήριο για να διαμαρτυρηθούν για την αναστολή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων, βίντεο του Russia Today.

Φοιτητές από σειρά Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας, μεταξύ των οποίων οι ΦΣ ΕΜΠ, Νομικής, Φυσικού, Βιολογικού πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθώς το ζήτημα της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων παραμένει ανεπίλυτο, παρά της διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας, μετά την ανακοίνωση του ΣΕΕΒΙ που απέδωσε την απόφασή του να μην διανείμει δωρεάν πανεπιστημιακά συγγράμματα σε οφειλές του υπ. Παιδείας.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: