Όταν κάποιος θέλει δεν είναι ποτέ αργά να πετύχει τους στόχους του. Έτσι και η 86χρονη Σουλτάνα Γκέσου κατάφερε να πάρει ο πτυχίο του Βοηθού Νοσηλευτή από το Επαγγελματικό Λύκειο της Κοζάνης.

Πριν 6 χρόνια, η 80χρονη τότε, Σουλτάνα Γκέσου αποφάσισε να ολοκληρώσει επιτέλους της σπουδές της και έτσι να εκπληρώσει το όνειρο της.

Μέχρι τότε είχε τελειώσει μόνο το Δημοτικό. Δεν μπορούσε να συνεχίσει, αφού ο πόλεμος, αλλά και η απόσταση δύο ωρών από το σπίτι της, δεν το επέτρεπαν.

Πρώτη φορά αποφάσισε να συνεχίσει το σχολείο στα 46, αλλά όταν πήγε να γραφτεί της είπαν πως πλέον δεν θα μπορούσε να συνεχίσει. Αυτό την έκανε να το παρατήσει για αρκετά χρόνια. Είχε μείνει με το παράπονο και δεν το αποφάσιζε, όπως λέει η ίδια.

Πέρασαν 34 χρόνια, μέχρι να πάρει ξανά την απόφαση. Έτσι, με τη στήριξη των δικών της, πήγε να κάνει ξανά εγγραφή.

«Ήταν το μεγάλο μου όνειρο, το περίμενα πολλά χρόνια» αναφέρει.
Έτσι, όχι μόνο ολοκλήρωσε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας το 2016, αλλά το τέλειωσε και με άριστα, 19.6.

Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί. Αρχικά πήγε στο Λύκειο και σύντομα αποφάσισε να πάει στο Επαγγελματικό Λύκειο καθώς όπως η ίδια λέει «σκέφτηκα πως είμαι μαθημένη από επαγγέλματα» και ακολούθησε την ειδικότητα του Βοηθού Νοσηλευτή.

Όπως εξηγεί η ίδια επέλεξε τη νοσηλευτική καθώς σκέφτηκε πως είναι μια ειδικότητα που της χρειάζεται τόσο για την ίδια όσο και για να βοηθήσει αν ποτέ χρειαστεί.
Έτσι μετά από χρόνια και πολλή προσπάθεια, κατάφερε φέτος και πήρε το πτυχίο της.

«Με αντιμετώπισαν με αγάπη και σεβασμό» λέει για όλους όσους συνεργάστηκε.

Πηγή: ΕΡΤ Κοζάνης