– Κορονοϊός:  Κλείνουν τα – Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την κ. Κεραμέως – Πώς αναμένεται να  λειτουργήσουν.

Κλείνουν τα

Το απόγευμα αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον κ.Χαρδαλιά  και διευκρινίσεις θα δοθούν από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδεία και τη Ν. Κεραμέως. Η απόφαση να τα δημοτικά σχολεία λαμβάνεται όχι γιατί τα σχολεία αποτελούν εστία υπερμετάδοσης, αλλά γιατί αφενός θα περιοριστεί η κινητικότητα, αφετέρου θα σταλεί το μήνυμα ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά πράγμα .

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο  να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία προκειμένου να περιοριστεί ακόμα περισσότερο η κινητικότητα και να ανασχεθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά Fm 90,1 ρωτήθηκε για το τι θα γίνει με τα δημοτικά και αν θα κλείσουν απάντησε πως αν χρειαστεί η κυβέρνηση θα το κάνει.

Με το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η τηλεργασία, ενώ και πάλι θα λειτουργήσει το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού.

Στην περίπτωση που προχωρήσει η αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων θα γίνουν τα εξής :

1. . Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που γίνανε εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων

2.