Η κ. Κεραμέως έκανε γνωστό πως με ηπιότερα μέτρα θα γίνει φέτος το ά

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 είπε «Η ευρύτερη τάση ακούγοντας και τους ειδικούς είναι για τα ηπιότερα δυνατά μετρά στην εκπαίδευση και το άνοιγμα των να είναι πιο κοντά στην κανονικότητα»

Ωστόσο, σημείωσε υπουργείου ότι η πανδημία είναι μια δυναμική διαδικασία, την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά και αν χρειαστεί θα γίνουν προσαρμογές στα όποια μέτρα.

Παράλληλα, η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι τα ανοίγουν με τις καλύτερες συνθήκες με 8.600 νέους, μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και συνολικά 25.000 μόνιμους διορισμούς μέσα σε 2 χρόνια, όταν από το 2008 έως το 2020 δεν είχε γίνει ούτε ένας διορισμός.

Σημείωσε πως ότι όλα είναι έτοιμα: οι δήμοι ετοιμάζουν τις υποδομές τα ανοίγουν με πολλές καινοτομίες, μεταξύ των οποίων το ολοήμερο σχολείο.

Όπως όλα δείχνουν οι μαθητές δεν θα επιστρέψουν με μάσκες και υποχρεωτικά τεστ, με την επιτροπή των ειδικών να συνεδριάζει σήμερα στις 16:00 σχετικά.

Οι περισσότεροι ειδικοί που συμμετέχουν στην επιτροπή συμφωνούν με την τοποθέτηση της κυβέρνησης τα σχολεία να ανοίξουν χωρίς περιορισμούς. Θα πρέπει να καθορίσουν το τι θα ισχύει εάν κάποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, ενώ μένει να εξακριβωθεί εάν και την πρώτη μέρα θα γίνουν self test.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται εντός των επόμενων ημερών, ενώ πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις για ένα νέο πανδημικό κύμα το φθινόπωρο ενώ υπάρχουν μέλη της επιτροπής που είναι υπέρ μέτρων.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα χτυπήσει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.