Κύπρος: Νέα πρόσκληση κυβέρνησης προς εκπαιδευτικούς για διάλογο

Κύπρος: Νέα πρόσκληση κυβέρνησης προς εκπαιδευτικούς για διάλογο

Νέα πρόσκληση προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να προσέλθουν και πάλι το τραπέζι του διαλόγου, θα απευθύνει ο υπουργός Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας Κώστας Χαμπιαούρης, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η απόφαση ελήφθη σε σημερινή συνάντηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του υπουργού Παιδείας, στην οποία συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο φλέγον ζήτημα της παιδείας, μετά την απειλή των καθηγητών για απεργιακά μέτρα με την έναρξη του νέου σχολικού έτους την 1η Σεπτεμβρίου.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή να συζητήσει τόσο τις αποφάσεις του υπουργικού για εξορθολογισμό του διδακτικού χρόνου, όσο και το υπόλοιπο σύστημα των απαλλαγών, για το οποίο το υπουργείο Παιδείας έχει τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις.

 

Στόχος, συνέχισε, είναι να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν το δημόσιο σχολείο και να ληφθούν όσο το δυνατό πιο συναινετικά οι αποφάσεις.

 

Είπε επίσης ότι ο υπουργός θα συζητήσει τα φλέγοντα θέματα και με τους οργανωμένους γονείς.

 

Ο κ. Προδρόμου εξέφρασε την ελπίδα να δοθούν λύσεις προς όφελος των εκπαιδευτικών, των μαθητών και ευρύτερα της κοινωνίας, καθώς και για την καλύτερη χρήση του δημοσίου χρήματος, με αντίκρισμα τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα που χρειάζεται η Κύπρος.

 

Από πλευράς του, ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ελπίδα να έχει σύντομα συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !