Η υπουργός παιδείας, επισκέφτηκε τη δεύτερη μέρα επαναλειτουργίας των δημοτικά και γυμνάσια της Φθιώτιδας.

Η ανάρτηση της υπουργού:

Δίπλα στους μαθητές μας, δίπλα στους εκπαιδευτικούς μας. Δεύτερη μέρα σήμερα επαναλειτουργίας των σχολείων μας, και είχα τη χαρά να βρεθώ σε δημοτικά και γυμνάσια της Φθιώτιδας μαζί με τις Διευθύντριες Εκπαίδευσης, Παναγιώτα Χουλιάρα-Σιδερά και Δήμητρα Τσιάκα, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ελένη Μπενιάτα και τον Δήμαρχο Ευθύμη Καραΐσκο.

Τα χαμόγελα των παιδιών φαίνονταν στα μάτια τους παρά τις μάσκες, ο ενθουσιασμός τους που ξαναβρήκαν τους φίλους τους και τους δασκάλους και καθηγητές τους έκδηλος! Ανάμεσα στα «αιτήματα» των παιδιών: να υπάρχει άμμος αντί για τσιμέντο στο προαύλιο για να πέφτουν «πιο μαλακά» όταν παίζουν, να μπουν περισσότερα λουλούδια στα σχολεία, να βγάλουμε τις μάσκες το συντομότερο!

Με τους εκπαιδευτικούς μας συζητήσαμε για την τηλεκπαίδευση, για τον προγραμματισμό των επόμενων εβδομάδων, για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών που προχωράει με γρήγορους ρυθμούς, για αλλαγές που δρομολογούμε στα σχολεία στην κατεύθυνση μεγαλύτερης ελευθερίας και αυτονομίας των εκπαιδευτικών και των σχολείων μας. Τελευταίος σταθμός στην επίσκεψή μας ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών ο οποίος μας ξενάγησε στις εντυπωσιακές εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δομές που έχουν δημιουργηθεί στη Μητρόπολη.